Hlavní obsah

Čechomor vydává desku Nadechnutí, členové oslavují 30 let od vzniku kapely

Skupina Čechomor vydává novou desku a chystá koncertní turné.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Čechomor je na scéně už třicet let, na oslavu vydává cédéčko a chystá turné, teď všichni včetně Karla Holase a Františka Černého dolaďují věci před prvním koncertem.

Článek

A stejně tak v barrandovském studiu vzniklo i nové album Nadechnutí. „Je to třicáté nadechnutí Čechomoru. Pro nás je to opravdu nádech, svoboda. Máme k tomu kolem sebe opravdu jednak skvělý tým spolupracovníků a také všechny předpoklady k tomu, aby to vyšlo. Scházejí se nitky - máme zkušenosti a docela dobré písničky, které jsme si nastřádali,” říká František Černý.

Na nové desce Nadechnutí kapela spolupracovala i s Kumpanovými muzikanty - dechovou kapelou, jež je známá hlavně v zahraničí a se kterou už si Čechomor v minulosti zahrál pár koncertů. „Ještě jsme poprosili aranžéra Honzu Valtu, který nám to celé zaranžoval, spolupracujeme s ním už nějakou dobu, napsal všechny aranže. Vyšperkovali jsme to, nahráli a teď to prostě bude vycházet,” vysvětluje Karel Holas.

Čechomor navíc v loňském roce obměnil svoji sestavu. Nové posily vnesly do hudby Čechomoru nástroje buben a kytaru i nápady a energii. „My jsme těch 30 let pojali tím, že jsme dodělali CD, udělali jsme krok dopředu,” říká Holas.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované