Hlavní obsah

Čeká nás pár mrazivých nocí, před víkendem se ale výrazně oteplí

Předpověd počasí meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Denní teploty ve středu a ve čtvrtek se ještě budou pohybovat kolem nuly, od pátku nás ale čeká výrazné oteplení. Vyšší teploty budou panovat i o víkendu – v neděli se vyšplhají až na 8 stupňů.

Článek

Počasí se bude zvolna měnit směrem k teplejšímu. Může za to ustupující tlaková výše nad střední Evropou. Její místo teď zaujme tlaková níže, která zatím putuje nad Atlantským oceánem a britskými ostrovy. V následujících dnech sice budete moci odložit čepice a rukavice, teplé oblečení ale pro tuto zimu ještě nikam neuklízejte.

Ve středu bude jen málo oblačnosti. Ranní teploty se budou pohybovat kolem –8 stupňů Celsia, odpolední se vyšplhají až na plus 2 stupně. Vát bude velice slabý jižní vítr.

Chladná bude i noc ze středy na čtvrtek – rtuť v teploměrech klesne až na minus 11 stupňů Celsia. Obloha bude téměř jasná a odpolední teploty opět překročí nulu. V odpoledních hodinách bude přibývat oblačnosti a k večeru přijdou srážky, většinou smíšené, tedy déšť se sněhem.

Noc na pátek bude výrazně teplejší, zato s rizikem tvorby ledovky. Srážky se totiž v nočních hodinách budou přesunovat ze západu na Moravu, kde by měly slábnout. Přes den teploty vyskočí až na plus 5 stupňů.

Mírnější počasí bude panovat i o víkendu, nejteplejší bude neděle. Do dalšího týdne vstoupíme s denními i nočními teplotami nad nulou a zvýšenou oblačností.

Reklama

Doporučované