Hlavní obsah

Čekal jsem, že se z Kajínka stane celebrita, přiznává reportér Klíma

Už to není jako v 90. letech. Teď na vás mafiáni pošlou místo zabijáků právníky, říká reportér Klíma.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Sedmnáct let jako novinář pokrýval případ odsouzeného dvojnásobného vraha. Teď, když se Jiří Kajínek objevil v reklamě, Josef Klíma říká, že lidí, které fascinuje násilí a násilníci, je ve společnosti mnohem víc, než bychom si mysleli.

Článek

„Mě Jiří Kajínek jako osoba nezajímal. Mě zajímal jeho případ,“ říká ve Výzvě doyen české investigativní scény Josef Klíma.

Popisuje mimo jiné genezi svého vztahu k odsouzenému vrahovi, kterého prezident Miloš Zeman loni omilostnil. „Lidé mají pocit, že jsem se ho zastával, že není vrah. Ale já jen říkám, že si myslím, že ten čin neproběhl tak, jak byl odsouzený,“ říká Klíma.

„To bychom o tom případu vůbec nesměli vysílat,“ dodává k výhradám, že svojí prací pomohl udělat z Kajínka mediální celebritu.

Josef Klíma už teď připravuje pro diváky Televize Seznam svůj vlastní investigativní pořad. Na obrazovkách ho uvidíte od září. „Bude kratší, rychlejší, bude tam víc záhad. Tedy v tom smyslu, že se budeme zabývat nedořešenými případy,“ prozrazuje.

Jaké to je dělat desítky let investigativní žurnalistiku? Není po tak dlouhé době člověk ze všech kauz znechucený? Jaké bylo české podsvětí i novinařina v devadesátých letech a jak vypadá dnes? A kde Josef Klíma „vypouští páru“, když už toho má opravdu dost? Podívejte se na úvodní video.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované