Hlavní obsah

Čekám na zahraniční soupeře a návrat do UFC, říká Terminátor Vémola

Rozhovor s Karlosem Vémolou. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Karlos Terminátor Vémola zvládl i poslední českou výzvu. V cestě do UFC už mu stojí jen pár zahraničních soupeřů.

Článek

První Čech, který si vyzkoušel zápasnickou ligu mistrů, slavnou UFC, by se rád vrátil zpět mezi elitu. A nutno říct, že k tomu má doopravdy nakročeno. Z posledních třinácti zápasů dvanáctkrát vyhrál a to je při cestě do nejslavnější zápasnické ligy důležité - konzistentně porážet silné soupeře. Vémolův zatím poslední zápas dopadl znovu tak, jak Karlos předtím predikoval. S Patrikem Kinclem koncem června na galavečeru XFN v O2 Areně strávil v kleci celá tři kola, hradeckého rodáka pak porazil na body.

„Predikce mi vyšla na sto procent. Čekal jsem zápas na tři kola, z nichž všechny tři vyhraju, a na svatebních fotkách bude mít Patrik modré oko, což měl, takže to fakt vyšlo. Překvapil mě jedině tím, že u něj trošku chyběla touha po vítězství,” říká Vémola o červnovém zápasu s Kinclem. „Zápas je za námi a já jsem s ním jako člověk skončil,” naráží na fakt, že Kinclovu původní zápasovou výzvu vnímá jako podpásovku.

Kincl byl Vémolovým posledním soupeřem z Česka. „Slíbil jsem svým fanouškům, že teď už čekám jen na silné zahraniční soupeře - a znáte mě, co slíbím, to udělám,” říká v rozhovoru pro sportovní magazín na Seznamu. Třiatřicetiletá zápasnická legenda vystoupí v říjnu na dalším galavečeru XFN, v prosinci pak v Praze.

„Nikam nespěchám, mám teď dobře našlápnuto, stačí mi porazit ještě pár dobrých zahraničních jmen a nabídka z UFC určitě přijde.”

Karlos Vémola si výhrou nad Kinclem vydobyl neoficiální pozici české jedničky. Ve světě ale zápasí další dva skvělí šampioni, Viktor Pešta a Jiří Procházka. Zatímco zápas s Procházkou nepřichází z Vémolova pohledu zatím v úvahu, o střetu s Viktorem Peštou se už nějakou dobu hovoří.

O posledním zápase se silným Rusem i o Karlosu Vémolovi se v Seznamu rozpovídal VIktor Pešta.

„Pešta měl možnost se se mnou utkat, pak ale vycouval. Řekl, že ho nepustí jeho organizace, ale podle mě spíš z toho boje utekl, protože ví, že bych ho porazil,” říká sebevědomě český Terminátor. „S Jirkou Procházkou spolu trénujeme, dělá ve světě českému MMA skvělé jméno. Umím si představit, že tenhle zápas budou chtít fanoušci vidět a třeba k němu za pár let i dojde. A třeba to bude právě Jirka, který mě za pět, šest let pošle tím svým kolenem do důchodu. V současnosti je ale v Česku jen jeden král. A to jsem já,” dodává Vémola.

Jak náročné je shazování váhy před zápasem MMA a přemýšlí Vémola o možných zdravotních následcích svého řemesla? To uvidíte v rozhovoru s nejznámějším českým zápasníkem MMA nahoře ve videu!

Video: Rozhovor o české scéně MMA s promotérem Petrem Karešem

Rozhovor o české scéně MMA s promotérem Petrem Karešem. Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované