Hlavní obsah

Čekání na letadlo se vyplatilo. Američanka na automatu vyhrála miliony

Podívejte se na radost turistky z výhry jackpotu na letišti ve Vegas.Video: Jan Marek

 

Reklama

Zatímco v Česku se epidemie stále horší a zakázané jsou až na výjimky i cesty mezi okresy, třeba v USA lidé v přísném režimu stále mohou cestovat mezi státy a dokonce přímo na letišti vyhrávat jackpoty. Kde jinde než ve Vegas.

Článek

Ještě před pandemií cestovalo přes mezinárodní letiště McCarran v Las Vegas na 50 milionů pasažérů ročně. Většinu tvořili turisté po výletu, rozlučce se svobodou, svatbě nebo návštěvě kasin s karetními stoly, ruletami a hracími automaty, kterými je město proslulé. A výherní automaty koneckonců nechybí u samé vstupní brány do města hříchů.

Třetina automatů. K výhře stačí jeden

Kvůli pandemii a opatřením je na letišti McCarran, devátém nejrušnějším v USA, v provozu sice jen 500 přístrojů z celkových 1400, jak se ale přesvědčila jedna americká turistka, ke šťastné výhře stačí i jeden.

Z rekordu pořád jen zlomek. Letiště ale prodělává

Texasanka známá jen pod křestním jménem Megan vyhrála na jednom z automatů jackpot ve výši 302 tisíc dolarů, v přepočtu tedy asi 6,5 milionu korun. Do rekordních bezmála 4 milionů dolarů, tedy až 85,5 milionu korun, to je podle médií sice pořád daleko, určitě ale nejde o částku, co by zvlášť v této době Megan nepotěšila.

S gratulacemi se připojilo i samotné letiště McCarran, které teď z hracích automatů zřejmě takové zisky nemá. Jen v lednu se provoz na něm propadl o 63 procent, což znamená pokles o 2,5 milionu turistů za jediný měsíc.

Reklama

Doporučované