Hlavní obsah
Online

On-line: Morava žije hokejem. Brňané slavili otočení finálové série

Reportér Seznamu Tomáš Svoboda popsal atmosféru mezi fanoušky na brněnském Zelném trhu.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Hokejovým finále Komety s Oceláři žije ve středu a čtvrtek celá Česká republika, a Morava a Slezsko především. Lidé v Brně sledovali zápas nejen na stadionu, ale také v mnoha hokejových hospodách. A rovněž na Zelném trhu, kde bude velkoplošné plátno a kam, jak je již v Brně tradicí, dorazí mnoho tisíc lidí. Brněnský reportér Seznamu Tomáš Svoboda celý den sledoval přípravy na zápas, hovoří s fanoušky i členy přípravného týmu a přináší informace z celého města. Sledujte zpravodajství Televize Seznam a portálu Seznam Zprávy.

Článek

Absolutní vrchol extraligové sezony si nyní naplno užívají brněnští fanoušci. Ve čtvrtek hostí město čtvrté pokračování finále Generali Play-off mezi Kometou a Oceláři Třinec. Série bude v jihomoravské metropoli pokračovat za stavu 2:1 na zápasy. Ve čtvrtek se hraje od 17 hodin.

V poledne si reportér Seznamu povídal na střeše tržnice s organizátorem večerní show na Zelném trhu.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

  • Radost v Brně!

    Tomáš Vincour posílá Brno znovu do vedení a okolo čtyř tisícovek lidí na Zelném trhu je ve varu.

    Foto: Tomáš Svoboda
  • Výbuch radosti na Zelném trhu!

    Náměstím zní oblíbená píseň hráčů i fanoušků Raketou na Mars!

  • Fanoušci Komety na Zelném trhu

    Na Zelném trhu pomáhá organizovat fandění věrný příznivec Komety František Smutný. „Normálně chodím na stadion, ale jsme domluvení, že to pokaždé na finále oželím a jsem na náměstí,” směje se Frantino.

    Foto: Martin Pištěk
  • Divoká druhá třetina

    Kometa šla nejdřív do dvougólového náskoku, ale za pět minut jej ztratila. Třetí dějství tak začne za stavu 2:2. Domácí do něj vstupují se solidní výhodou. Téměř čtyři minuty ještě může trvat jejich přesilovka poté, co Chmielewski vysokou holí fauloval brněnského Gulašiho.

  • Překvapení: Stadion není vyprodaný

    Třetí finálový zápas překvapivě není vyprodaný do posledního místa, na internetu zůstalo k mání několik vstupenek. „Hlad v Brně po hokeji však zůstává několik let stejný. Euforie nepolevuje,” říkal před zápasem fanoušek Michal Jimramovský, který vede sdružení Modrobílí. 

  • Přijede znovu šéf Komety na rolbě?

    Fanoušci Komety doufají, že si také letos ve městě užijí oslavy titulu. Když brněnští hokejisté loni po půlstoletí ovládli nejvyšší soutěž, strhlo se ve městě pravé hokejové šílenství. Klubový šéf Libor Zábranský přijel při oslavách na Zelný trh na rolbě a celá hokejová parta se s lidmi zdravila z otevřeného autobusu.

  • Radost v Brně

    Jak už bylo řečeno v příspěvku níže, Třinečtí zatím nemají důvod k jásotu, zato Brno ano.

  • Takto se právě teď fandí v Třinci

    On-line kamera města Třince ukazuje dav fanoušků, kteří na dálku ženou svůj tým proti Kometě.

    Foto: Městský úřad Třinec

    Fandění v Třinci.

  • První třinecký smutek

    Brno jásá, Třinec smutní.

  • Narozeninový den obránců

    Bez ohledu na výsledek - hodně štěstí a zdraví.

  • Zkusíme to urvat, hlásí trenér Třince

    Třinecký kouč Václav Varaďa věří, že jeho tým v Brně uspěje. „Je to 1:1, série je úplně otevřená a my se jedeme do Brna porvat o to, abychom další průběh naklonili na naši stranu,“ uvedl Varaďa. „Ve druhém utkání nás neprovázela taková lehkost jako v prvním utkání, ale třetí zápas bude zase úplně jiný. Připravíme se na to a zkusíme to urvat,“ řekl.

  • Škoda sobotní prohry, lituje trenér Brna

    „Ideální by bylo, kdyby nás nepotkala sobotní prohra. Když už ale přišla, tak nás těší, jak jsme se s ní vypořádali den poté. Hráli jsme o třídu lépe. Pořád ale máme na čem pracovat,“ řekl před dnešním zápasem trenér Komety Kamil Pokorný. Zlepšit chce zejména přesilovky.

  • Dresy už jsou nachystány

    Snímek z kabiny Ocelářů hovoří za vše.

  • Přijde pět tisíc lidí, věří pořadatel akce na Zelném trhu

    Podle Pavla Bartoška, který řeší videoprojekci hokejových zápasů na brněnském Zelném trhu, bude dnešní návštěva lidí vyšší než o víkendu. „Očekávám asi pět tisíc lidí,” sdělil pro Seznam.cz Bartošek.

  • Brno uvidí finále počtvrté za posledních šest let

    Brněnští fanoušci uvidí finále české nejvyšší soutěže počtvrté za posledních šest let a podruhé v řadě. V daném období si žádný z extraligových klubů tolik finále nezahrál. Po dvou účastech mají týmy Zlína, Liberce a právě Třince. V roce 2012 měřili brněnští hokejisté v závěrečné sérii ročníku síly s Pardubicemi, o dva roky později se Zlínem, minulé jaro s Libercem a letos premiérově s Třincem.

  • Kometa už dávno není jen Brno, říká šéf fanklubu

    Hokejová Kometa už dávno neznamená jen Brno. „Máme příznivce i v severních nebo jižních Čechách. Přijedou třeba lidé z Chomutova. Ten klub je fenomén,” říká předseda sdružení Modrobílí Michal Jimramovský. Tisíce fandů si na každou sezonu kupují permanentku, další lidé sledují zápasy na internetu nebo v hospodách.

  • Kometa už dávno není jen Brno, říká šéf fanklubu

    Hokejová Kometa už dávno neznamená jen Brno. „Máme příznivce i v severních nebo jižních Čechách. Přijedou třeba lidé z Chomutova. Ten klub je fenomén,” říká předseda sdružení Modrobílí Michal Jimramovský. Tisíce fandů si na každou sezonu kupují permanentku, další lidé sledují zápasy na internetu nebo v hospodách.

  • Brno věří v sílu domácího prostředí

    „Věříme v domácí prostředí, máme nejlepší fanoušky široko daleko. Soustředíme se pouze na třetí zápas, čtvrté utkání se hraje až ve čtvrtek. V neděli jsme předvedli o třídu lepší výkon než den předtím, stále je ovšem na čem pracovat,“ uvedl jeden z trenérů Komety Kamil Pokorný.

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy