Hlavní obsah

Celebrity na královské svatbě. Dorazil Clooney, Serena Williamsová, Beckham i Elton John

Celebrity, které se objevily na královské svatbě.Video: AP

 

Reklama

Na královskou svatbu do anglického Windsoru dorazilo přes šest set celebrit, šlechticů, sportovců a rodinných přátel. Na svatbu naopak nebyli pozváni žádní politici, britská premiérka Theresa Mayová tak novomanželům pogratulovala alespoň na Twitteru.

Článek

Mezi přítomnými celebritami byli slavný fotbalista David Beckham s manželkou Victorií, hollywoodský herec George Clooney se ženou Amal, tenistka Serena Williamsová, zpěvák Elton John, anglický herec Tom Hardy, který dobyl Hollywood, americká televizní hvězda Oprah Winfreyová nebo anglický zpěvák James Blunt.

Podívejte se na nejlepší momenty z královské svatby

Video: Marek Baloun, AP

Dorazily i dvě Harryho bývalé přítelkyně. Královský pár do prostor hradu pozval rovněž na 2600 členů veřejnosti z řad zaměstnanců charitativních organizací, osob, které se zasloužily o rozvoj místních komunit, mladých lidí a dětí. Mezi pozvanými byla například dvanáctiletá Amelia Thompsonová, která přežila loňský teroristický útok na popovém koncertě v Manchesteru.

Obřad měl i českého zástupce, respektive zástupkyni, a to slavnou modelku Terezu Maxovou, která se na události objevila v doprovodu svého manžela, tureckého podnikatele Buraka Oymena.

Princ Harry při čekání na nevěstu vypadal nervózně, komentovali dění v kapli svatého Jiří moderátoři přenosu BBC a všímali si toho také uživatelé sociálních sítí. BBC při pohledu na ženicha a jeho staršího bratra usoudila, že princ William možná Harrymu dává rady na uklidnění. Podobné to bylo v roce 2011, kdy se ženil naopak William, jehož tehdy uklidňoval Harry. Když dnes Meghan přišla k oltáři, Harry jí podle britských médií řekl: "Vypadáš úžasně."

Nevěsta na sobě měla bílé šaty s vlečkou od britské návrhářky Clare Waightové Kellerové, která loni začala pracoval pro módní značku Givenchy. Róba až do pasu lichotivě obepínala postavu, zatímco sukně s protaženou vlečkou splývala v měkkých křivkách díky spodničce z trojí vrstvy hedvábné organzy a tříčtvrteční rukávy dodaly nádech rafinované modernosti. To vše doplnila diamantová tiára vyrobená v roce 1932 pro královnu Marii a závoj zdobený ručně vyšívanými květinami typickými pro jednotlivé země britského Společenství. Prosté, elegantní a ohromující - takové jsou první komentáře módních expertů.

Video: Celý obřad královské svatby

Video: AP

Reklama

Doporučované