Hlavní obsah

Celebrity pyšnící se zápisem v Guinnessově knize rekordů. Čím zabodoval Ozzy Osbourne nebo Shakira?

Slavná jména v Guinnessově knize rekordů: Kdo z Hollywoodu se do ní zapsal a co umí tak výjimečného?Video: Barbora Marková

 

Reklama

Guinnessova kniha rekordů zapisuje různé světové rekordy už přes šedesát let. Málokdo ale ví, že je také plná slavných hollywoodských jmen. Jaký rekord drží třeba Shakira a heavymetalový zpěvák Ozzy Osbourne?

Článek

Shakira je obdivovaná nejen pro svůj zevnějšek a dokonalý hlas. Mezi kolegy se pyšní také neoficiálním titulem „facebooková královna“. Do Guinnessovy knihy rekordů se zapsala hned třikrát. Nejenže drží titul za nejvíce prodávané španělské album a nejvíce prodávaný španělský singl, ale také jako první osoba dosáhla na Facebooku 100 milionů lajků.

Získat Guinnessův rekord za nejdelší a nejhlasitější křik davu? Přesně to dokázal v roce 2010 Ozzy Osbourne. Tedy přirozeně ne přímo jen on sám. Dav na stadionu před zápasem amerického fotbalu tvořilo přes padesát tisíc lidí. Heavymetalový zpěvák dokonce dostal certifikát vůdce rekordového křiku.

Na sociálních sítích je dlouhodobě oblíbená také bývalá první dáma a manželka tehdejšího amerického prezidenta Michelle Obamová. Guinnessův rekord ale nedrží za žádný tweet ani status, ale za skákání. Ano, v roce 2011 šokovala svět, když se přidala ke skupině 400 dětí, které skákaly na jednom místě cvik zvaný Jumping Jack. Během 24 hodin tento skok provozovalo 300 265 lidí po celé zeměkouli jednu minutu.

Není rekord jako rekord. Tenhle zápis asi není zrovna nejpovedenější, vtipný ale rozhodně je. Vytáhl se v něm Leonardo DiCaprio. Jakožto hlavní představitel filmu Vlk z Wall Street. Právě tenhle snímek totiž drží rekord jako nejvíc sprostý v historii. Nadávek je tam téměř 700. Diváci tedy museli zacpávat uši i čtyřikrát za minutu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované