Hlavní obsah

Čelní srážku autobusu s kamionem v Keni nepřežilo nejméně 36 lidí

K nehodě autobusu došlo na dálnici mezi keňskými městy Nakuru a EldoretVideo: AP

 

Reklama

Autobus jel podle všeho v protisměru, mezi mrtvými jsou i děti.

Článek

Nejméně 36 mrtvých si vyžádala srážka autobusu s kamionem na dálnici na západě Keni. K nehodě došlo okolo třetí hodiny ráno místního času mezi městy Nakuru a Eldoret.

O život přišlo i tříleté dítě. Tři děti údajně podlehly zraněním při hospitalizaci a alespoň jedna osoba je stále v kritickém stavu. Ani jeden z řidičů srážku nepřežil. Místní komisař řekl, že jednou z vyšetřovaných verzí je selhání brzd autobusu.

„Všechna těla byla z trosek vyproštěna a zranění byli převezeni do nemocnice,“ uvedl místní policejní šéf Zero Arome.

Autobus vyjel z města Busia na hranicích s Ugandou a vezl 46 pasažérů. V momentě srážky na úseku dálnice, který je známý vysokým rizikem havárií, jel autobus v protisměru, citoval Aromeho keňský web Daily Nation. Jenom v prosinci na dálnici, kde k nehodě došlo, zemřelo 100 lidí.

Keňské dálnice jsou dlouhodobě ve špatném technickém stavu. Podle oficiálních keňských údajů zemře na silnicích východoafrické země každoročně asi 3000 lidí.

Zatímco místní úřady v minulosti z vysoké úmrtnosti na silnicích vinily řidiče a jejich bezohledné chování, jiní ukazují právě na špatný stav a údržbu komunikací.

Reklama

Související témata:

Doporučované