Hlavní obsah

Celníci našli v Brně nelegální hernu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihomoravští celníci našli v Brně nelegální hernu. Zadrželi devět herních zařízení i hotovost k výplatě. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Článek

Celníci na jihu Moravy za letošek zabavili už více nelegálních herních zařízení než za celý loňský rok.

Celníci dotyčný objekt sledovali už nějaký čas, na kontrolu do něj vyrazili ve druhé polovině minulého týdne. „Tentokrát se nejednalo o žádný bar či restauraci, ale o skutečné ‚hráčské doupě‘. Navenek podoba zkrachovalé provozovny, žádné označení, koule na dveřích. Uvnitř přístupné pouze dvě velmi spoře osvětlené místnosti - improvizovaná nálevna a herní prostor,“ popsala mluvčí.

V herně byli v době kontroly přítomní čtyři hráči, ostraha a obsluha. „Obsluha sice tvrdila, že je tam první den, že neví, komu herna patří, nicméně ze zajištěných dokladů byl zřejmý opak. Hazardní hry zde byly provozovány bez jakéhokoliv povolení, a navíc i v době nouzového stavu,“ uvedla mluvčí.

Celníci všechna herní zařízení zadrželi, také klíče k nim a hotovost pro výplatu výher. Šlo asi o 33 000 korun. Věc po provedení nezbytných úkonů postoupí do správního řízení. Provozovateli za porušení ustanovení zákona o hazardních hrách může hrozit pokuta až 50 milionů korun.

Zajištěných nelegálních automatů na jihu Moravy oproti loňsku přibylo. Loni jich celníci v kraji zadrželi 117, letos do poloviny října už 170.

Reklama

Související témata:

Doporučované