Hlavní obsah

Cena bitcoinu se vrátila nad 50 tisíc dolarů. Poprvé od května

Foto: Shutterstock/CKA, Shutterstock.com

Ilustrační foto

Reklama

Kurz bitcoinu se po rekordu skoro na 65 tisících dolarech propadl ke 30 tisícům. Nyní se vrací a překročil psychologickou hranici 50 tisíc dolarů.

Článek

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin poprvé od května překročila hranici 50 000 dolarů (zhruba 1,1 milionu Kč). Informovaly o tom agentury Reuters a DPA. Krátce po 08:00 našeho času se bitcoin podle serveru CoinDesk prodával za 50350 dolarů. Za posledních 24 hodin si tak připisoval přes dvě procenta.

Podle serveru CNBC podpořila cenu bitcoinu zpráva, že americká platforma pro digitální převody peněz PayPal umožní svým klientům v Británii kupovat, prodávat a držet kryptoměny.

Kryptoměnová burza Coinbase navíc minulý měsíc oznámila, že nakoupí kryptoměny za půl miliardy dolarů a že bude do kryptoměn investovat deset procent svých budoucích zisků.

Na jaře se cena bitcoinu vyšplhala na rekordní maximum v blízkosti 65000 dolarů. Následně však výrazně klesla a sestoupila až pod 30000 dolarů.

Za tímto poklesem stály z velké části obavy ohledně zásahů regulačních úřadů proti kryptoměnám, a to zejména v Číně. Peking například podnikl kroky proti tamním těžařům kryptoměn a čínská centrální banka vyzvala finanční instituce, aby přestaly poskytovat služby související s kryptoměnami.

Reklama

Doporučované