Hlavní obsah

Ceny Anděl znají své vítěze. Uspěly kapela J.A.R, Barbora Poláková i Debbi

V pražském Foru Karlín se rozdaly Ceny Anděl. Video: Valérie Dvořáková, Youtube.com

 

Reklama

Na 27. ročníku hudebních Cen Anděl uspěly kapely J.A.R. a Mirai. V sólových kategoriích akademiky zaujali zpěvák David Stypka a zpěvačka Debbi.

Článek

V pražském Foru Karlín se v úterý večer konal 27. ročník hudebních Cen Anděl. Největší počet nominací letos proměnila funkově-rapová kapela J.A.R.

Členové České hudební akademie jí přisoudili vítězství v kategoriích Album roku, Skupina roku a její píseň Zhublas se stala také skladbou roku. Skupina v loňském roce vydala nové album Eskalace dobra. Hudebníci neproměnili nominaci pouze v kategorii Videoklip roku, ve které uspěla zpěvačka Barbora Poláková. Ta zvítězila se singlem Po válce režisérů Jakuba Machaly a Jana Bártka.

Na rozhovor se zpěvačkou Barborou Polákovou i její živé vystoupení ve studiu Seznamu se podívejte níže:

Stát na pódiu jako zpěvačka nebo herečka je úplně jiný pocit, říká Bára Poláková.Video: Tereza Willoughby

Skupina Mirai ze čtyř nominací proměnila jednu v kategorii Objev roku. V sólových kategoriích akademiky nejvíce zaujali David Stypka se svou písničkářskou deskou Neboj a zpěvačka Debbi s albem Break.

Do síně slávy akademie uvedla folkového písničkáře Vladimíra Mertu. Ten ve svém projevu zmínil i některé politiky. O premiéru Andreji Babišovi a prezidentech Miloši Zemanovi a Vladimiru Putinovi mluvil jako o padlých andělích.

Reklama

Doporučované