Hlavní obsah

Ceny bytů stále rostou. Nejdražší jsou v Praze, nejlevnější zase v Ústí nad Labem

Na celkovém objemu prodejů se zhruba ze dvou třetin podílela Praha.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prodejní ceny bytů v Praze a krajských městech na konci třetího čtvrtletí 2018 vzrostly meziročně v průměru o 10,1 procenta na 56 800 korun za metr čtvereční.

Článek

Nejdražší byla Praha. Tam zájemce koupí metr čtvereční za 76 500 korun. Naopak nejlevnější byty jsou v Ústí nad Labem, kde metr čtvereční stojí 15 300 korun. Ale i přesto tam byty meziročně zdražily o 16,8 procenta. Naopak v Hradci Králové byty o 2,5 procenta zlevnily. Vyplývá to ze studie poradenské společnosti Deloitte.

Na celkovém objemu prodejů se zhruba ze dvou třetin podílela Praha, kde se byty na konci září prodávaly nejdráže. Druhým nejdražším městem bylo Brno. Mezi města s nejnižšími cenami patří nejen Ústí nad Labem, ale i Ostrava nebo Karlovy Vary.

Bilion korun. I když si Češi loni vzali méně hypoték, nikdy bankám za bydlení nedlužili tolik jako teď

V porovnání s předchozím čtvrtletím vzrostly ceny v ČR v průměru o 2,8 procenta. Nejvíce, o 6,5 procenta, stouply v Praze, naopak v Hradci Králové a ve Zlíně téměř o šest procent klesly.

V Praze vzrostly ceny bytů meziročně o 6,5 procenta. Nejdráže se prodávaly byty v Praze 1. Tam zákazník koupí metr čtvereční za více než 150 tisíc korun. Nejlevnější byly Praha 9 a Praha 10, kde se ceny pohybovaly okolo 70 tisíc.

Deloitte sleduje ceny prodaných bytů v krajských městech. Ve Středočeském kraji, které své krajské sídlo nemá, vychází z průměru za Benešov, Beroun, Kladno, Mladou Boleslav a okresy Praha-východ a Praha-západ.

Reklama

Doporučované