Hlavní obsah

Černota zčeřila vodu k tématu internetových predátorů. Martin s Patrikem chystají novou sérii

Rozhovor s Martinem Klesnilem a Patrikem Fialou, autory pořadu Černota.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Legendy pranků na českém internetu, to byli Nezapomenutelní. Martin Klesnil a Patrik Fiala se ale od nachytávání lidí v bizarních situacích přesunuli k vážnějším tématům. Ta otevřeli v pořadu Černota na portále Televize Seznam.

Článek

Ve třech sériích pořadu Černota zmapovali tři ožehavá témata, která trápí Prahu, potažmo celé Česko. Zaměřili se na přítomnost drog v centru hlavního města a systém práce dealerů. Podívali se také na pražskou prostituci a na internetové predátory, kteří sexuálně obtěžují nezletilé chlapce i dívky. A právě o třetí sérii Černoty se Martin s Patrikem rozpovídali v rozhovoru s Oliverem Sálusem v Televizi Seznam.

„Šokovalo nás, kolik lidí obtěžuje mladé uživatele sociálních sítí. Zároveň nás na tom bavila ta akce a situace, do kterých jsme se během natáčení dostali,“ shodují se oba autoři pořadu.

Mezi řadou pochvalných komentářů se ale objevují i negativní, že Patrik s Martinem „pachatele“ nekonfrontovali.

„Nechtěli jsme jít cestou, jakou šel náš kolega Janek Rubeš ve svém pořadu o taxikářích, tedy konfrontovat tyto osoby. Spíše jsme chtěli na problém upozornit a spustit diskuzi. Kdybychom těch pár případů internetových predátorů předali policii, dost možná by se dokázali vymluvit a žádný postih by je nečekal. My bychom navíc tyto případy nemohli použít do vysílání. Proto si myslíme, že odvysíláním a rozvířením debaty na toto téma jsme udělali lépe,“ vysvětlují autoři.

Problém internetových predátorů je stále častějším tématem, o kterém se v české společnosti hovoří. „Je potřeba, aby se o tomhle problému doslechlo co nejvíce lidí. Tomu teď pomáhá spolu s Černotou i chystaný dokument V síti režiséra Víta Klusáka. Po odvysílání několika našich dílů se nám začali ozývat rodiče i děti, kteří si podobnými situacemi prošli a děkovali nám za tuhle osvětu,“ říkají Martin s Patrikem.

Pro portál Televize Seznam chystají i čtvrtou sérii Černoty, jejíž téma zatím ještě prozradit nemůžeme. Zároveň připravují i další dokumenty do vysílání naší televize. Na celý rozhovor s Martinem Klesnilem a Patrikem Fialou se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované