Hlavní obsah

Červený koberec a na něm Uma Thurman. Záběry ze zahájení filmového festivalu ve Varech

V Karlových Varech začal 52. ročník mezinárodního filmového festivalu. Podívejte se, kdo se ukázal na červeném koberci.

 

Reklama

V Karlových Varech začal 52. ročník mezinárodního filmového festivalu. Pozvání přijala herečka z Pulp Fiction Uma Thurman nebo skladatel hudby k Pretty Woman a Batmanovi James Newton Howard.

Článek

Předáním prvních ocenění byl v pátek večer ve Velkém sále karlovarského Thermalu zahájen 52. ročník mezinárodního filmového festivalu. Zvaní hosté i fanoušci před hotelem pozdravili americkou herečku a producentku Umu Thurman, která, stejně jako její krajan Casey Affleck, později dostala Cenu prezidenta festivalu. Hostem slavnostního ceremoniálu byl i americký skladatel James Newton Howard, osmkrát nominovaný na Oscara, který převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Zahajovacím snímkem osmidenního maratonu pěti set projekcí je letos netradiční romantická komedie amerického režiséra Michaela Showaltera Pěkně blbě. Vedle zvaných hostů ve Velkém sále ji ve stejném čase uvidí na dalších dvou místech i zájemci z řad veřejnosti. Následně se objeví v kinech díky distribučnímu labelu karlovarského festivalu, společnosti Aerofilms a České televize.

Tým vedený Jiřím Bartoškou organizuje festival počtyřiadvacáté. Loni i předloni skončil s bilancí 135 000 diváků. Zavítalo na něj 1066 producentů, prodejců i nákupčích filmů, distributorů, dramaturgů filmových přehlídek a dalších filmových profesionálů, z nich 473 ze zahraničí.

Nepřehlédněte: KVIFF Guide na Streamu

Janek Rubeš a Honza Mikulka provázejí 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Dozvíte se praktické informace, na jaké filmy zajít, užijete si střípky z dění, atmosféru festivalu a samozřejmě i celebrity!

Reklama

Související témata:

Doporučované