Hlavní obsah

Češi a eutanazie, Čaputová na návštěvě Česka a historická cesta čínského prezidenta

Polední zprávy 20. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:44 Češi a eutanazie

Poslanci a rozporuplné reakce na přicházející návrh zákona o eutanazii. Česko stojí znovu před volbou, zda uzákonit usmrcení na žádost. To je téma pro naši redaktorku Šárku Kabátovou, která oslovila všechny poslance s dotazem, zda eutanazii legalizovat.

04:15 Nová slovenská prezidentka v Česku

Nová slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přijela do Česka na svou první zahraniční cestu. Pětačtyřicetiletá právnička, která ve vysoké politice dosud nepůsobila, je v pořadí pátou hlavou slovenského státu od jeho vzniku v roce 1993. Ve funkci vystřídala Andreje Kisku. Svou návštěvu Čaputová zahájila na Pražském hradě, kde ji při slavnostním ceremoniálu uvítal český prezident Miloš Zeman. Na místě je Eliška Kolomazníková.

06:28 Sněmovna o vyznamenáních

Poslanci se dohadují o to, kdo by podle nich měl získat státní vyznamenání. Sešly se jim čtyři desítky návrhů. Mezi nimi třeba armádní generál Petr Pavel, už zmiňovaný bývalý slovenský prezident Andrej Kiska nebo lezec Adam Ondra. Ve sněmovně je Zuzana Černá.

09:52 Protestní akce ekologů

10:29 Rafaj ve střetu zájmů?

11:10 Podrobnosti vyšetřování prodeje bytů na Praze 1

Policejní vyšetřování kauzy prodeje bytů na Praze 1 se dotklo i rodiny šestého nejbohatší Čecha Pavla Tykače. Jde o byt v centru města o rozloze 227 metrů čtverečních, který dnes patří firmě jeho manželky Ivany Tykač. Než však její společnost tuto nemovitost získala, přeprodalo si ji několik lidí. Detaily doplní reportér Radek Nohl.

14:11 Pokračuje volba nového lídra konzervativců

15:55 Summit zvolí další směr Unie

Výběr nových představitelů unijních institucí a témata, která budou mít zásadní dopad na budoucí unijní nastavení a směřování Evropské unie – to je na programu dvoudenního summitu předních zástupců členských unijních států, který v Bruselu začíná dnes. Tradiční shromáždění před létem však letos může přinést zásadní spory mezi lídry.

19:38 Historická návštěva čínského prezidenta v KLDR

20:39 Írán sestřelil americký dron

22:10 Co by měla dělat NASA

23:06 Sport

25:24 Počasí

Reklama

Doporučované