Hlavní obsah

Češi budou stavět pro Nizozemce sklady a haly. Investice přesáhne miliardu

Foto: Accolade

Takto bude vypadat logistické centrum, které česká Accolade postaví v nizozemském městě Venlo.

Reklama

V centrále české realitní skupiny Accolade přibude na mapě Evropy pátá vlaječka. Na nizozemském trhu startuje firma první investici v hodnotě přes miliardu korun.

Článek

Nedaleko nizozemského města Venlo postaví tuzemská skupina Accolade logistický park o 43 000 metrech čtverečních. Investice převýší jednu miliardu korun.

„Investice v Holandsku je logickým krokem v diverzifikaci našeho portfolia směrem do západní Evropy a navazuje na vznik moderních komplexů v nedalekých německých městech Bochumi a Alsdorfu,“ uvedl generální ředitel Accolade Milan Kratina.

První lokalita české Accolade v Nizozemsku se nachází na dohled od hranic s Německem a tamních industriálních a obchodních center v Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem. Venlo má zároveň pověst vstupní brány do mezinárodních přístavů Rotterdam a Antverpy.

„Oblast Venlo byla od roku 2005 již devětkrát ohodnocena jako nejvýznamnější logistický region v Nizozemsku. Přičemž právě ve Venlo a jeho nejbližším okolí se uskutečnila polovina z deseti největších logistických transakcí roku 2019 v celkové hodnotě 400 milionů eur,“ dodal šéf Accolade.

Skupina Accolade patří mezi významné hráče na českém trhu průmyslových a logistických nemovitostí. Byznys rozšířila také například do Polska, Německa a Španělska. Na nizozemském trhu se utká s lídrem českého trhu CTP. Tato firma ohlásila letos na jaře miliardové plány v Nizozemsku spolu se svým vstupem na burzu v Amsterdamu.

Sklady a průmyslové haly považují realitní specialisté za velmi odolná aktiva v turbulencích způsobených koronavirovou krizí. V Česku za první čtvrtletí tvořil tento segment podle poradenské společnosti Savills pětinu z 290 milionů eur, které investoři nalili do komerčních nemovitostí.

Reklama

Doporučované