Hlavní obsah

Češi jsou „fakt krutý zvířata”, říká úspěšná komička Lucie Macháčková

Lucie Macháčková uspěla jako komička i v zahraničí.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Lucie Macháčková je na pohled drobná, křehká blondýnka, od které by málokdo čekal to, co většinou nastane, když začne její výstup. Příval černého humoru a slovních hříček, které jsou skvěle napasované na příběhy ze života. Mnohdy jsou to historky tak věrohodné, že se fanoušci ptají, zda jim věřit, nebo ne.

Článek

„Je to hodně ze života a hodně si vymýšlím. Já vždycky říkám, že jsem vtipnější než život, protože se mi toho neděje zase tolik, abych mohla čerpat jen ze svých historek. Ale vždycky na tom, co říkám, je nějaký pravdivý základ a buď tomu přidám pointu, nebo s tím nějak dál kreativně pracuju.”

Lucie je vystudovaná scenáristka a psaní ji bavilo odjakživa. Se stand-upy začala vlastně náhodou a zalíbilo se jí to. Zajímavostí je, že začala nejprve s vystoupeními v angličtině a až následně i pro české publikum. A tak jako jedna z mála českých stand-up komiků vystupuje i v zahraničí. Právě se vrátila z Berlína a Budapešti a na podzim se chystá na turné v Londýně. Její zahraniční metou je však festival umění Fringe v Edinburghu: „Kdo prorazí tam, prorazí ve světě stand-upu. Tam se rodí hvězdy. A ne, že bych potřebovala mít tam největší slávu, ale dostat se tam a prorazit jako česká stand-up komička na britském rybníčku, to by nebylo špatné.”

Komička se ostatně považuje za „Britofila”. V Británii i žila a přiznává, že tamní humor je jí trošku bližší. Dřív například měla pro obě národnosti stejné materiály a pouze je překládala, časem ale zjistila, že každé publikum vyžaduje něco jiného: „Češi jsou třeba super, že mají rádi černý humior. To, co si můžete dovolit tady, si v britském klubu dovolit nemůžete. Občas, když tam jsem, tak třeba něco řeknu a všichni ‚wohooo’. Kdežto Češi jsou fakt krutý zvířata.”

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované

Hlavní zprávy