Hlavní obsah

Češi jsou národ cestovatelů, nejvíc v módě je teď Island

Cestovatel a zakladatel festivalu Kolem Světa Karel Wolf má nejradši ze všech zemí Bolívii.

 

Reklama

V Praze probíhá největší cestovatelský festival Kolem Světa, nabídne přednášky, hosty i program pro děti.

Článek

Náruživí a dobrodružní cestovatelé, kteří se rádi vydávají i na neprobádaná místa. Takoví jsou Češi podle cestovatele a zakladatele festivalu Kolem Světa Karla Wolfa.

„Češi cestují oproti jiným národům mnohem více a mají rádi exotické a vzdálené destinace,” tvrdí. Tradiční populární destinací Čechů je podle něj už dlouho Nový Zéland, teď se stává oblíbené i Norsko.

Naprostým hitem je ale v poslední době Island. V této zemi žije asi 330 tisíc obyvatel a ročně se tam vypraví víc než dva miliony turistů. Vláda ostrovního státu se proto obává, aby příliv návštěvníků neznehodnotil přírodu, a chce turistický sektor víc zdanit.

Rozhovor s cestovatelkou Lucií Radovou.

„Je tam opravdu přeplněno, proto doporučuju vyrazit mimo sezonu. Ideální je třeba květen,” radí cestovatel, jehož největší láskou je Bolívie.

Tato země je podle něj doposud turisty málo objevená a cestování je tu vhodné pro opravdové dobroduhy, kteří zvládnou na cestě nepohodlí a nemusí mít servis.

Takovým příkladem je i cestovatelka Lucie Radová, která cestuje už tři měsíce po Jižní Americe v tuk-tuku s partou žen. Právě Wolf stál u počátku její kariéry a teď jí podle jeho slov v dobrém závidí dobrodružnou výpravu.

Jaká cesta pro něj byla nejvíc nebezpečná? A která země mu nejvíc učarovala? A jak zvládá náročnou výpravu parta žen? Mají ponorku? Podívejte se ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované