Hlavní obsah

Češi míří do karantény, ale Praha je turistů stále plná

Foto: Janek Rubeš, Seznam Zprávy

Turisté v centru Prahy v sobotu 7. března 2020.

Reklama

Data k tomu zatím nejsou. Ale prostá procházka centrem Prahy naznačuje, že se šířící nákaza novým typem koronaviru na turistickém ruchu nijak dramaticky neprojevila. I přes pochmurné počasí a nízké teploty bylo v sobotu na Královské cestě v Praze stále plno.

Článek

Zatímco premiér Andrej Babiš oznamoval, jaká další krizová opatření pro Čechy vláda přijímá, v centru hlavního města zůstalo vše při starém. Na náš dotaz, zda zaznamenali pokles turismu, reagovala většina oslovených záporně.

Začátek roku je pro cestovatele pravidelně slabším měsícem, nicméně v oslovených podnicích v centru hlavního města rozdíl oproti jiným rokům nevidí. „Je teda fakt, že Číňanů výrazně ubylo, ale jinak je lidí dost,“ potvrdil třeba barista v kavárně přímo u Karlova mostu v ulici Mostecká.

Ostatně i naše procházka z Malostranského až na Václavské náměstí dokládá, že prázdnotou Praha rozhodně netrpí.

Na oficiálních stránkách, které komunikují k návštěvníkům České republiky, se toho o koronaviru moc nedočtete. Jedinou výjimkou je web Czech Tourism, kde naleznete text, že vláda zatím nerozhodla o nutnosti rušit masové akce.

Stránka na sociálních sítích, kde Českou republiku sleduje 769 tisíc lidí, žádné informace nesdílí. Stejně tak ohledně viru mlčí i oficiální facebooková stránka Prahy.

Reklama

Související témata:

Doporučované