Hlavní obsah

Pět Čechů pustí z hotelu na Tenerife. Jedna Češka musí zůstat, rozhodly tamní úřady

Foto: Profimedia.cz

Hotel H10 Costa Adeje Palace na ostrově Tenerife.

Reklama

aktualizováno •

Pětice Čechů byla v izolaci v hotelu na ostrově Tenerife kvůli dvěma italským turistům, u kterých se prokázal koronavirus. Později byl virus objeven u dalších dvou Italů.

Článek

Češi, kteří jsou v karanténě v hotelu H10 Costa Adeje Palace na ostrově Tenerife opustí hotel. Podle ředitelky cestovní kanceláře CK Canaria Travel Lenky Vikové bude pět Čechů večer propuštěno z hotelu. „Tím, že pět Čechů přijelo až v pondělí a nedostali se do kontaktu s nakaženými, bylo rozhodnuto, že mohou opustit hotel,“ řekla Seznamu Viková.

Šestá Češka, která na Tenerife přiletěla v pátek bude muset podle Vikové v izolaci ještě zůstat. Informaci cestovní kanceláři dalo české velvyslanectví v Madridu. „Tamní vláda se dohodla s naším konzulátem. Češi budou propuštěni během večera, protože lékaři a hygienici musí vše potvrdit,“ doplnila Viková. Češi, kteří přijeli v pondělí budou mít náhradní ubytování.

Podle šéfky Canaria Travel se Češi cítí relativně dobře. „Jsou relativně v klidu, mluvila jsem s nimi a byli v průběhu dne , kdy mi říkali, že jsou u bazénu a děti se koupou. Jediný problém je ten, že nemohli vyjít z hotelu a večer museli čekat na zdravotní prohlídku,“ popisovala stav šestice Čechů Viková.

Šestice Čechů má naplánovanou dovolenou až do 6. března.

Cestovní kancelář stáhla nabídky hotelu H10 Costa Adeje Palace na ostrově Tenerife do konce března. Vedlo ji k tomu i rozhodnutí hotelu, který do 10. března nebude přijímat žádné nové klienty a bude uzavřený.

Někteří hosté mají obavy, že se v hotelu nakazí. Například český turista Michal, který si nepřál uvádět své příjmení, řekl, že je šílený pocit nevědět, jestli se nakazí, nebo ne. „Nikdo neví, jak dlouho to bude trvat. Doufáme, že nás tady nenechají celých 14 dní,“ popsal ČTK situaci v hotelu H10 Costa Adeje Palace.

Britský turista, který je v hotelu s těhotnou ženou, si britské televizi postěžoval na způsob, jakým byli o izolaci informováni. „Dali nám jen kus papíru pod dveře. Na informačním letáku v několika jazycích stálo: Bohužel vás musíme informovat, že ze zdravotních důvodů se hotel uzavírá. Až do oznámení úřadů musíte zůstat v pokojích.“ Podle jiných turistů ale hotel uspořádal krátkou schůzku na recepci, kde mohli lidé klást otázky.

Reklama

Doporučované