Hlavní obsah

Češi poslali do podílových fondů už téměř půl bilionu korun

Majetek Čechů v podílových fondech dosáhl na téměř půl miliardy.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Majetek, který mají Češi uložený v podílových fondech, stoupl na konci třetího čtvrtletí o 15 miliard na 498,5 miliardy korun.

Článek

V tiskové zprávě o tom informovala Asociace pro kapitálový trh (AKAT). Celkem 83 procent objemu majetku v těchto fondech drží fyzické osoby, 17 procent právnické osoby.

Nárůst majetku zaznamenaly zejména akciové fondy, smíšené, nemovitostní fondy a fondy peněžního trhu. Naopak pokles zaznamenaly dluhopisové a strukturované fondy.

Nejvíce peněz je ve smíšených fondech (196,5 miliardy Kč) a akciových fondech (112,4 miliardy Kč). Hodnota majetku v dluhopisových fondech činila 101,7 miliardy korun.

Hodnota majetku v zahraničních fondech stoupla na 203,3 miliardy Kč, domácí fondy zaznamenaly nárůst na 295,2 miliardy korun.

Mezi pětici největších zprostředkovatelů podílových fondů v Česku patří skupina České spořitelny s majetkem klientů 135,4 miliardy Kč, skupina ČSOB se 113,2 miliardy Kč, skupina Komerční banky s 59,7 miliardy korun, skupina Conseq se 38,8 miliardy korun a skupina Amundi se 27,6 miliardy Kč.

Reklama

Související témata:

Doporučované