Hlavní obsah

Češi postupují do semifinále mistrovství světa v juniorském hokeji. Finsko porazili po nájezdech 4:3

Čeští junioři porazili Finy po samostatných nájezdech (video: Hokej.cz).

 

Reklama

Čeští junioři ve čtvrtfinálovém zápase MS porazili Finy 4:3. V semifinále se utkají s vítězem souboje mezi Kanadou a Švýcarskem.

Článek

Čeští hokejisté vyhráli v Buffalu čtvrtfinálový zápas na mistrovství světa v ledním hokeji do 20 let. Finsko porazili 4:3 po samostatných nájezdech. V semifinále se utkají s vítězem duelu mezi Kanadou a Švýcarskem.

Češi tak ukončili sérii neúspěchů, která je v tomto kole zápasů provázela dlouhé roky. Čtvrtfinálový zápas prohráli desetkrát za sebou.

Do soupeřovy branky se trefili hráči Filip Zadina a Kristian Reichel, syn bývalého hokejisty Roberta Reichela. Rozhodující nájezd proměnil útočník Martin Nečas. Střely Finů odrážel po celou dobu zápasu gólman Josef Kořenář.

Při generálce na MS přitom český tým podlehl Finům 2:4. „Mají dobré přesilovky, kreativní beky, kteří jsou skvělí na kotouči. Hodně silná je jejich první lajna, ta má extrémně vysokou úroveň. Klíč k tomu, jak Finy porazit, je hrát v pěti,“ vyjádřil se tehdy k prohranému zápasu kouč Filip Pešán.

Naposledy čeští junioři na mistrovství světa vybojovali medaili v roce 2005. Tehdy si v mezinárodní soutěži v americkém Grand Forks vysloužili bronz.

Reklama

Doporučované