Hlavní obsah

Češi šetří na grilování. Nejčastěji grilují kuřecí zakoupené v akci

Jak ušetřit na grilování? Češi kupují kuřecí v akci.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Letní měsíce a grilování k sobě patří. Nejoblíbenějším masem na gril je v Česku kuřecí. Nákupní rádce Kupi.cz ukazuje, proč a jaké jsou ty nejoblíbenější suroviny na grilovací party za co nejlepší ceny.

Článek

Kuřecí v České republice jednoznačně vede. „Na kuřecím mase se dá hodně ušetřit díky slevám. Často až 35 procent,“ vysvětluje manažer Kupi.cz Petr Miklík.

Různé klobásy jsou u Čechů až na druhém místě. Klobásy prý nakupujeme převážně přímo grilovací.

Oblíbené jsou také sýry. Tady jsou prý Češi se svým výběrem specifičtí. Takový grilovaný hermelín je považovaný za českou specialitu, obzvlášť varianty určené na gril.

Podle průzkumu griluje 35 procent Čechů minimálně jednou týdně. Starší generace griluje na klasických grilech na černé uhlí. Mladí pak už raději na elektrických a plynových, po kterých je letos velká poptávka. Částka, kterou jsme ochotni za gril dát, se pohybuje okolo tří až čtyř tisíc korun.

„Oblíbené jsou také kontaktní grily. Ty mají své odpůrce i zastánce. Jsou lidé, kteří říkají, že to maso musí projít právě tím dřevem, získává tu pravou chuť a ten rozdíl oproti přípravě na pánvičce. Na druhou stranu kontaktní grily jsou bezpečnější a dají se používat například na balkonech paneláků,“ říká manažer Kupi.cz Petr Miklík.

Letos neušetříte, pokud maso vyměníte za zeleninu. Právě cena zeleniny stoupla, a proto je letošní grilování vždy o preferenci chutí.

Další zajímavosti o grilování se dozvíte v rozhovoru nad článkem, který je součástí pořadu Letní ráno. Vysíláme jej na Televizi Seznam celé prázdniny každý všední den od 8 do 10 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované