Hlavní obsah

Češi si neváží hrdinů, proto jim ukážu neporaženého Žižku, říká muž, který stvořil hvězdu Kajínka

Výzva s filmovým producentem Petrem Jáklem.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pro Američany je příběh českého zemana silný a pochopitelný. Je jako Alexandr Veliký, nikdy neporažený vojevůdce, popisuje režisér Petr Jákl.

Článek

Chci ukázat drsný středověk. Jan Žižka byl lapka a žoldák. Ale taky člověk pevných zásad. Tak svého hrdinu vykresluje producent a režisér Petr Jákl, který o husitském vojevůdci chystá velkofilm. Své síly pro nejnákladnější film v historii české kinematografie spojil s Hollywoodem a také hlavní roli má hrát americká hvězda.

„Jednání ještě probíhají. Je to náročná záležitost, kdy se hercům posílají peníze předem, než se vůbec začtou do scénáře, aby měli jistotu, že nepromarní svůj čas. Je totiž řada projektů, které nemají připravené peníze. Ale jinak to bude natáčené výhradně v Česku a chci tam mít co nejvíc českých herců,“ popisuje ve Výzvě Jákl.

Ten se do české kinematografie zapsal snímkem o nejznámějším českém vězni Jiřím Kajínkovi.

Jak vnímá přerod Kajínka v celebritu? Proč má touhu „trumfnout“ dosud nejdražší snímek Bathory, jenž vyšel na 330 milionů korun? Jak moc bude muset ustupovat hollywoodským pravidlům, kdy ve filmu musí být lovestory či silná ženská hrdinka? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované