Hlavní obsah

Češi si připraví Valentýn doma s dobrým jídlem a erotickými hrami

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek

Reklama

Češi si letos chystají valentýnské oslavy kvůli pandemii doma. Podle obchodníků, které ČTK oslovila, nebude chybět dobré jídlo, zabavit se lidé plánují společenskými hrami pro dva s erotickou tematikou.

Článek

Někteří Češi se stejně jako v předchozích letech chystají na Valentýna vyrazit do ciziny. Jedničkou v destinacích je stále Egypt, naopak není zájem o jindy oblíbené prodloužené víkendy v evropských metropolích. Vyplývá to z vyjádření prodejců.

„Pozorujeme, že si zákazníci nejen vaří slavnostní jídlo doma, ale také si ho rádi objednávají v restauračních okénkách. V tomto případě pak u nás mohou nakoupit dobrá vína, sekty, prosecca i šampaňské, anebo nealko, dezert či jiný doplněk na slavnostní stůl,“ řekl mluvčí obchodů Albert Jiří Mareček.

Nabídku valentýnských dezertů, v krabici třeba i se sektem, připravili v pražském obchodě Lelí's Cupcakes. Všechny krabice už jsou v tuto chvíli vyprodané a obchod do konce týdne žádné objednávky nepřijímá. Cupcakes si ale lidé mohou přijít koupit přímo do prodejny.

Valentýnskou nabídku připravila také účastnice soutěže amatérských kuchařů MasterChef Česko Iva Sarauerová. I ta už ale ve středu na Instagramu oznámila, že přestože zvýšila kapacitu, nedokáže kompletně uspokojit poptávku.

E-shop Mall.cz podle své mluvčí Pavly Hobíkové vzhledem k tomu, že lidé tráví většinu času doma, sleduje zájem o erotické pomůcky a společenské hry pro dva. „Erotické hry, které mohou příjemně zpestřit intimní život, zažívají extrémní boom. Mezi tři nejvyhledávanější hry patří Sexperimenty od Teddies, Nevinné hrátky Deluxe a Hříšná věž od Albi,“ uvedla.

Pandemie změnila rovněž cestovatelské trendy na Valentýna. Podle mluvčí cestovní agentury Invia Andrey Řezníčkové vymizel zájem o kratší pobyty v Evropě, protože se nevyplatí. „V drtivé většině zemí je stále zavedena povinnost předkládat negativní test při příjezdu i návratu do Česka, což se klientům u čtyřdenních zájezdů zkrátka nechce podstupovat, nemluvě o tom, že se taková cesta kvůli testům prodraží,“ řekla. Doplnila, že kvůli nepřehledné situaci tak někteří lidé nyní raději pořizují dárkový poukaz na zájezd.

Poptávku po voucherech na zážitky, jako jsou romantické pobyty a wellness ,sleduje i portál Slevomat. „Letošní Valentýn je ve znamení lockdownu, a tím pádem i odložené spotřeby. Uvidíme, nakolik opatření ovlivní celkové prodeje. Doposud lidé za Valentýna utráceli rok od roku více,“ dodal ředitel Slevomatu Ladislav Veselý.

Den svatého Valentýna připadá na 14. února. Oslava patrona zamilovaných se do střední a východní Evropy dostala po pádu komunismu z anglosaských zemí. V ČR tento svátek podle průzkumů slaví zhruba dvě třetiny lidí.

Reklama

Doporučované