Hlavní obsah

Češi zaspali úvod zápasu a se Švédskem na MS prohráli 2:3

Foto: Profimedia.cz

Reklama

I druhý zápas české reprezentace na MS byl dramatický, tentokrát se ale týmu Josefa Jandače na závěr utkání srovnat nepodařilo.

Článek

Podruhé už to nevyšlo. Český tým i přes bojovný výkon podlehl v nedělním zápase na hokejovém mistrovství světa se Švédskem 2:3. Po sobotním úvodním vítězství nad Slovenskem 3:2 v prodloužení Češi svoji dvoubodovou sbírku nerozšířili. Gólově se prosadili v přesilových hrách Filip Hronek a Tomáš Hyka.

Švédi, kteří mají 15 hráčů z NHL v sestavě, vedli už v osmé minutě 2:0, poté, co nejprve otevřel skóre Rickard Rakell a potom proměnil přesilovou hru Mattias Janmark.

Češi bez Martina Nečase v sestavě snížili ve 34. minutě. V početní výhodě pěti proti třem se blýskl premiérovou trefou v reprezentaci bek Hronek. Na úvod třetí třetiny ale vrátil úřadujícím mistrům světa dvoubrankový náskok další člen elitní formace Mika Zibanejad.

Poslední slovo měl v 56. minutě Hyka, který duel gólem v přesilovce zdramatizoval. Francouz na poslední vteřiny opustil branku a Češi tak hráli power play, vyrovnat se jim ale už nepodařilo.

Svěřence trenéra Josefa Jandače čeká další zápas v úterý, kdy se od 20:15 střetnou se Švýcarskem.

Reklama

Související témata:

Doporučované