Hlavní obsah

Česká kapela Mydy Rabycad se těší úspěchu v USA

Mydy Rabycad na turné v USA.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Kapela Mydy Rabycad v současnosti patří mezi nejúspěšnější české kapely v zahraničí. Na konto si nyní připsali účinkování na velkých festivalových pódiích v americké Luisianě na International Festivalu.

Článek

„My jsme tu na výletě, ale také tu samozřejmě máme tři koncerty. Včera jsme hráli na druhé hlavní stage, dneska hrajeme na hlavní stage. Kromě koncertů tu ale také natáčíme lyrics video k písni My Time,” říká frontmanka Žofie Dařbujánová.

Není to poprvé, co kapela ve Spojených státech vystupuje. Před rokem odehráli jako jediná česká kapela velké festivalové koncerty v Madisonu ve státě Wisconsin a také v kanadské Ottawě a Quebecu. V line-upu se objevili vedle takových jmen jako Pink, Muse, 50 Cent a další. Na loňský úspěch tak navázali letošními vystoupeními.

„Je to tady úplně skvělé, lidé jsou milí, mají se k nám a povídají si s námi. Je to fajn poznávat další z kultur,” říká baskytarista Jan Drábek.

Kromě toho také na festivalu dle svých slov potkali přátele a pořadatele, se kterými se seznámili při svém prvním turné na americkém kontinentu.

„Na podzim plánujeme k naší nové desce klubové turné po českých zemích,” objasňuje další plány kapely Nèro Scartch.

Kapela také vystoupila v Alžírsku a kromě klubového turné ji čeká festivalová sezona i v České republice.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované