Hlavní obsah

Češi ji znají jako „pašeračku Terezu“. Žena bude za pár dní volná, rozhodl soud

Foto: Profimedia.cz

Propuštěná Češka Tereza Hlůšková.

Reklama

Soud v pákistánském městě Láhaur nařídil osvobození Češky Terezy Hlůškové, která si v zemi odpykávala osmiletý trest vězení za pašování heroinu.

Článek

Pětadvacetiletá Češka Tereza Hlůšková, která si v Pákistánu odpykávala více než osmiletý trest za pašování drog, byla zproštěna obžaloby. Českému velvyslanectví v Pákistánu to telefonicky sdělil advokát Hlůškové, řekla mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová. Jako první informaci přinesl deník Blesk.

Hlůškovou pákistánští celníci zadrželi v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. V březnu 2019 byla mladá Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě. V dubnu se proti verdiktu odvolala a soud jí nyní podle jejího právníka dal za pravdu.

„Hlůšková byla odvolacím soudem v Láhauru zproštěna obžaloby a měla by být propuštěna po vyhotovení rozsudku, odhadem v řádu dní,“ řekl podle dnešního vyjádření Davidové českému velvyslanectví v Pákistánu právník Hlůškové. „Konzulární odbor prověřuje možnosti přepravy,“ dodala mluvčí MZV.

Zadržovaná Češka od počátku tvrdí, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil. Pákistánský zpravodajský portál UrduPoint již dříve uvedl, že drogy, které Češka převážela, by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií (19,5 milionu Kč).

Reklama

Související témata:

Doporučované