Hlavní obsah

Česká pašeračka dostala v Pákistánu 8 let a 8 měsíců

Tereza Hlůšková dostala za pašování drog v Pákistánu osm let a osm měsíců vězení.Video: Zuzana Lachnitová, Youtube.com

 

Reklama

Tereza Hlůšková pašovala do Spojených arabských emirátů téměř deset kilogramů heroinu.

Článek

Mladá Češka Tereza Hlůšková dostala u soudu v Pákistánu trest 8 let a 8 měsíců vězení. Jako první o tom informoval web Blesk.cz. Mladá Češka dostala kromě trestu odnětí svobody také pokutu ve výši 113 tisíc pákistánských rupií (asi 18 200 Kč). České ministerstvo zahraničí zprávu potvrdilo.

Pašeračce hrozil až desetiletý trest. Na rozsudek čeká už od ledna roku 2018, kdy ji zadrželi celníci na letišti ve městě Láhaur. Pákistánský server UrduPoint napsal, že drogy, které Češka převážela, by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií (24 milionů Kč).

„Pokud odsouzená Češka požádá u pákistánských úřadů o předání k výkonu trestu do České republiky, pak Česká republika poskytne všechny nezbytné kroky k tomu, aby mohla být Češka k výkonu trestu do ČR předána,“ řekl zástupce ředitele tiskového odboru Černínského paláce Robert Řehák.

Hlůšková se v prvních měsících od svého zadržení dostavovala k soudním přelíčením s úsměvem a dobrou náladou, čímž šokovala mnohá média. Jak ale informovali její právníci i novináři, kteří se dostali do láhaurské věznice, s přibývajícími měsíci bez svobody šlo pozitivní myšlení stranou.

Češka trvá na tom, že jí drogy někdo podstrčil. Do Pákistánu prý jela studovat islám. Podle tamního serveru UrduPoint ale bývalá modelka původně měla přiznat, že pašovala heroin do Spojených arabských emirátů, odkud chtěla zamířit do Irska.

Reklama

Doporučované