Hlavní obsah

Česká pobočka Huawei v podezření, peníze na oslavy výročí sametové revoluce a zadržení špionů CIA

Polední zprávy 22. 7. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:44 – Česká pobočka Huawei v podezření

Česká pobočka Huawei čelí podezření, že poskytovala údaje o svých zákaznících. Informaci přinesl Radiožurnál s odkazem na vyjádření dvou bývalých manažeřů tuzemské pobočky. Podle nich museli zaměstanci tyto informace sbírat a zadávat do systému, do kterého měli přístup i lidé z čínské centrály. Více k tématu řekne autor reportáže Janek Kroupa.

04:37 – 14 mil. Kč navíc na oslavy sametové revoluce

14 milionů korun – o tolik víc by měly dostat některé státní kulturní instituce na akce spojené s oslavami třiceti let od pádu komunistického režimu v Česku. Už dnes by konečnou částku měla schválit vláda paradoxně podporovaná komunistickou stranou.

06:53 – Na nádraží v Hongkongu útočil dav mužů s obušky

Dav maskovaných mužů v bílých tričkách vtrhl v neděli na vlakové nádraží v Honkongu. S obušky začali napadat lidi na nástupištích a ve vagonech. Útok nastal po protivládní demonstraci v centru města, kterou se policie snažila rozehnat slzným plynem a střelbou gumovými projektily. Motivy ani totožnost útočníků zatím tamní policie nezná.

08:45 – Írán: zadrželi jsme 17 špionů CIA

Írán tvrdí, že zadržel 17 špionů CIA. Informovala o tom polooficiální agentura Fars s tím, že někteří ze zadržených byli odsouzeni k smrti. Detaily přidá Břetislav Tureček z Metropolitní univerzity Praha.

11:55 – Ukrajina: Zelenského strana má šanci na většinu

Strana Volodymyra Zelenského Sluha národa by mohla po volbách získat většinu v parlamentu. Ukazují to dosavadní průzkumy. Bylo by to vůbec poprvé, co by Ukrajina měla jednobarevnou vládu. V jejím čele by Zelenskyj rád viděl odborníka, profesionálního ekonoma, který by neměl mít za sebou politickou kariéru. Naopak strana bývalého prezidenta Petra Porošenka utržila porážku – pohybuje se kolem osmiprocentního volebního zisku.

12:24 – Předpověď počasí

Reklama

Doporučované