Hlavní obsah

Česká republika na Eurovizi podruhé ve finále! Mikolas Josef zabodoval skvělou show

Mikolas Josef je ve finále Eurovision Song Contest.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Vypukla mezinárodní pěvecká soutěž Eurovision Song Contest. Soutěžící v Lisabonu za sebou mají první semifinále, z toho 10 zemí postoupilo do finále, a to včetně České republiky a Mikolase Josefa. Ten už v národním kole překvapil svým obrovským talentem.

Článek

Letos o postupu českého zástupce asi nikdo nepochyboval. Píseň Lie To Me zní skvěle. Mikolas Josef si ji sám napsal, produkoval a natočil k ní videoklip. A na prvním semifinále v Lisabonu s ní mezi ostatními vystoupeními opravdu zabodoval.

Je to podruhé v historii, co má Česko v Eurovizi svého zástupce ve finále, poprvé to dokázala Gabriela Gunčíková v roce 2016. Ovšem ve finále už neměla takovou podporu fanoušků a skončila až na 25. místě. Ale Mikolas Josef se v odhadech na vítěze Eurovize objevuje mezi těmi nejžhavějšími kandidáty.

Mikolasovi možná pomohl také fakt, že většina soutěžících odjela na Eurovizi s pomalou písní, naopak náš zpěvák šel „do boje” s rytmickou hudbou, podobně volily i dvě favoritky na finále z Izraele a Kypru, které taktéž postoupily.

Kromě České republiky, Izraele a Kypru se do finále zatím probojovaly také Rakousko, Estonsko, Litva, Bulharsko, Albánie, Finsko a Irsko.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované