Hlavní obsah

Česká strana sociálně twitterová, sprosťárny na účet Putina a krádež na Tour de France

Den očima Josefa Mačí.Video: Josef Mačí, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Co přineslo pondělí 8. července? Tady je přehled Josefa Mačí.

Článek

Na Tour de France jedině se zámkem

Zamykejte si kola. Na Tour de France se krade. Po prvním víkendu nejslavnějšího cyklistického závodu hlásí organizátoři také první ztrátu. Někdo ukradl charitativní kolo, které se mělo po konci Tour vydražit. Na Twitteru ho hledají Sonny Colbrelli, Fabio Aru nebo Peter Sagan. A s ostrým Slovákem si to opravdu nechcete rozházet.

Česká strana sociálně twitterová

Válka o přežití ČSSD se přesunula i na sociální sítě. Dosavadní ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) zkritizoval svého možného náhradníka Michala Šmardu (ČSSD) za to, že nepřijel na slavnosti do Dolních Dunajovic. Pak příspěvek smazal, ale Twitteru byl stejně pro smích. Šmarda následně na Instagramu vracel úder a lajk dostal i od předsedy strany Jana Hamáčka.

Rapinoeová-Trump 1:0

Politice se nevyhne ani sport, ukázalo to finále mistrovství světa ve fotbale žen. Po vítězství Spojených států se skandovalo za stejné platy mužů a žen. A řešil se i spor nejlepší hráčky turnaje Meghan Rapinoeové s prezidentem Donaldem Trumpem. Tomu tentokrát příliš nepomohl ani televizní kanál Fox. V živém vysílání poslali fanoušci Trumpa do patřičných míst.

Vladimir „píp” Putin

Mezi Ruskem a Gruzií to opět vře, a to kvůli televiznímu pořadu. Gruzínský moderátor televize Rustavi 2 Giorgi Gabunija začal svůj pořad minutovou sprškou vulgarit na účet ruského prezidenta Vladimira Putina. Před televizí se protestovalo, kanál přerušil vysílání. Nakonec se omlouvala i gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová.

Ubrečený Brazilec

A na závěr místo zvířátka jedno mimino. Fotbalista Gabriel Jesus neunesl vyloučení ve finále Copy América. Nejdříve rozkopl lahev, pak bušil do budky s videem a nakonec se rozbrečel na schodišti. Prý ho rozhodčí červenou kartou okradl. Podle mě o dudlík.

Reklama

Doporučované