Hlavní obsah

Česká výprava v Tokiu má čtvrtého nakaženého, znovu jde o sportovce

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Stolní tenista Pavel Širuček kvůli pozitivnímu testu na covid-19 na olympiádě končí. Další dva sportovci z české výpravy měli pozitivní antigenní test, nyní čekají na potvrzující PCR test.

Článek

Česko má na začínajících letních olympijských hrách v Tokiu druhý pozitivní případ mezi sportovci. Nakaženým je stolní tenista Pavel Širuček. Nemůže proto při své premiéře na hrách nastoupit do turnaje. Širuček sice zůstává v losu olympijského turnaje, ale u jeho jména bude uvedena značka DNS (nestartoval).

„Širuček je nyní v izolaci, stejně jako všichni tři další členové české výpravy, u nichž antigenní a následně PCR testy zachytily v minulých dnech přítomnost viru,“ uvedl ředitel komunikace Českého olympijského výboru Tibor Alföldi.

Jméno prvního nakaženého z výpravy Český olympijský výbor nezveřejnil, nejde ale o sportovce. Mezi dalšími nakaženými je beachvolejbalista Ondřej Perušič (rozhovor s ním najdete ZDE) a beachvolejbalový trenér Simon Nausch.

Počet nakažených mezi členy české výpravy se může brzy ještě zvýšit. „V tuto chvíli víme, že další dva sportovce čeká potvrzující PCR test,“ uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel výpravy.

„Celá situace nás nesmírně mrzí. Moc jsem se obával toho, že dojde i ke sportovním tragédiím. Jenže šíření viru nikdo z nás nedokáže úplně ovlivnit, ať se chrání sebelíp. Musím říci, že obdivuji, s jakým postojem se k této situaci postavil jak Pavel, tak před ním i Ondra Perušič a Simon Nausch,“ uzavřel Martin Doktor.

Tokio 2021 – speciál Seznam Zpráv

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

PROGRAM A VÝSLEDKY Dnes v Tokiu, Češi v akci, výsledky – ZDE

TOKIO Původní informace z Tokia, reportáže, profily vítězů – ZDE

Reklama

Doporučované