Hlavní obsah

Česká zemědělská půda jako dobrá investice

První díl pořadu Byznys index s Jiřím Jaklínem ze společnosti Agro 21 o hodnotě zemědělské půdy v Česku.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česká zemědělská půda i přes strmý růst cen v posledních letech přitahuje pozornost investorů, kteří v ní vidí historií prověřenou protiinflační investici, která navíc odolala většině otřesů na finančních trzích. Dnešní Byznys index se točí okolo půdy a investičních příležitostí v českém zemědělství. Nezapomínáme ale také na další zajímavá investiční a byznysová témata.

Článek

Půda sice dokáže dlouhodobě konzervovat bohatství, ale pro úspěšný nákup je potřeba poznat její lokální i globální historii a potkat se s odborníky, kteří jsou denně v kontaktu se zemědělci a těmi, kdo s půdou obchodují, říká host Byznys indexu Jiří Jaklín ze společnosti Agro 21, kterému prošly pod rukami desítky tisíc hektarů české zemědělské půdy. V magazínu mimo jiné prozradí, jaké cenové vyhlídky má tento segment realitního trhu a podle jakých parametrů půdu vybírat do portfolia.

Americké akcie v březnu oslavily deset let býčího trhu. Podíváme se, jak se dařilo akciím od vlády Ronalda Reagana až po Donalda Trumpa, který se často chlubí, že se díky jeho ekonomické politice investorům na Wall Street mimořádně daří.

Druhý díl pořadu Byznys index s Jiřím Jaklínem ze společnosti Agro 21.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

Operátoři, výrobci mobilních telefonů i poskytovatelé telekomunikační infrastruktury. Všichni se nyní chystají na příchod sítí páté generace. Kdy se jich dočkáme a co přinesou koncovým zákazníkům? Také na tuto otázku odpovíme v aktuálním díle Byznys indexu, ve kterém nebudou chybět byznysové rady od Rudolfa Urbánka, šéfa české a slovenské pobočky Microsoftu, a v grafickém přehledu vám Zdeněk Přibyl ze společnosti Capgemini přiblíží investiční strategie dolarových milionářů v Česku i ve světě.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte na TV Seznam každý všední den ve 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované