Hlavní obsah

České Amazonky pomáhají nemocnému Ondrovi. Nafotily další charitativní kalendář

Holky z kalendáře pomáhají nemocnému Ondrovi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Amazonky nebo také holky z kalendáře. To je parta holek, kterým není lhostejné okolí a ti, kteří potřebují pomoc. I proto vznikl kalendář, jehož výtěžek poputuje na Konto Bariéry. Amazonky pomáhají své kamarádce Andree Ekrtové a jejímu synovi Ondrovi. Malý Ondra trpí dětskou mozkovou obrnou, atrofií zrakových nervů a Westovým syndromem.

Článek

První nápad holek z fitka byl nechat si udělat hezké fotky. „Ale pak jsme si řekly, proč si dělat kalendář jen tak, když může pomáhat. Příběhy, kde je potřeba pomoc jsme ani hledat nemusely, protože jsou všude kolem nás,“ říká fitness trenérka Radka Vandasová Bechtoldová.

A tak už letos nafotily svůj třetí charitativní kalendář. Z prvního získaly částku 30 tisíc korun, která byla rozdělena na pomoc handicapované holčičce Zuzance a psímu útulku. Z druhého už na pomoc putovalo 160 tisíc korun. Tentokrát jsou ambice ale mnohem větší.

„My jsme holky, které chtějí překonávat rekordy. Chceme částku povýšit, chceme lepší fotky a přesáhnout čásku 200 tisíc korun. Ale číslo, které mám v hlavě, raději neříkám,“ přiznává Radka Vandasová Bechtoldová.

Výtěžek poputuje na Konto Bariéry, a konkrétně pomůže paní Andree Ekrtové a jejímu synovi Ondrovi, který trpí dětskou mozkovou obrnou, atrofií zrakových nervů a Westovým syndromem.

„O nemoci jsme se dozvěděli v průběhu jeho prvního roku života. Starám se o něj 24 hodin denně, přes den mi pomáhají v denním rehabilitačním stacionáři. Pro nás je nyní nejdůležitější doplatit asistenčního pejska,“ říká maminka nemocného Ondry Andrea Ekrtová.

Kalendář vyjde na přelomu listopadu a prosince, kdy bude také jeho křest. Přesné datum ještě holky nemají, ale už brzy ho prozradí. Více o charitativním kalendáři a možnosti pomoc se dozvíte v celém videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované