Hlavní obsah

České Budějovice nabídnou od září 1150 míst v prvních třídách

Reklama

České Budějovice nabídnou od září v prvních třídách základních škol 1150 míst. Je to stejně jako v současném školním roce. Magistrát registroval u zápisů do prvních tříd 1042 žádostí.

Článek

„Samozřejmě, že o některé školy je tradičně větší zájem. Ale důležité je, že všechny místní děti budou přijaty,“ řekl. Dodal, že v posledních letech bývá pravidelně větší poptávka po základních školách Matice školské, Grünwaldova nebo Pohůrecká.

Především v případě poslední jmenované však Vojtko předpokládá v porovnání s minulými roky změnu. Od září bude nově otevřena základní škola v satelitní obci Srubec, která je nejblíž Pohůrecké. „Tím pádem bude o Pohůreckou nižší zájem než v minulých letech, protože většina rodin ze Srubce dříve chtěla pro své děti tuto školu,“ řekl náměstek primátora Viktor Vojtko.

České Budějovice zřizují 16 základních škol. V minulých letech se do prvních tříd zapsalo vždy kolem 1100 žáků. Město od roku 2018 využívá elektronickou registraci pro zápis. Podle zástupců magustrátu tento systém například umožnil získat přehled o takzvané duplicitě, kdy rodiče zaregistrují své dítě na dvě základní školy.

Reklama

Doporučované