Hlavní obsah

České dráhy postupně obnoví noční vlaky do Polska

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

České dráhy po více než čtyřměsíční přestávce způsobené koronavirovou krizí postupně obnoví provoz nočních vlaků do Polska. Jako první pojede dnes v noci vlak z Prahy přes Bohumín do Krakova.

Článek

V dalších dnech pak přibude i několik dalších linek do Varšavy. Dnes o tom informovaly České dráhy. Denní spoje obnovily dráhy i konkurenční Leo Express už dříve.

Dráhy obnovily dálkové i regionální spoje do Polska už 22. června, šlo však zatím jen o denní vlaky. Výjimkou byla linka z Bohumína k polskému Baltu, a to konkrétně do Svinoústí, Helu a Kolobřehu, které však jezdily bez klasických lůžkových a lehátkových vozů. Spuštění dalších nočních spojů pak brzdily polské ochranné podmínky kvůli koronaviru.

Další noční linkou tak bude spoj z Prahy do Krakova, který poprvé vyjede v noci na pátek. Od noci ze soboty na neděli pak dráhy linku prodlouží až do Varšavy. O víkendu začnou jezdit i další noční vlaky jedoucí mezi Budapeští, Vídní, Bohumínem, Varšavou a Berlínem.

Přes den dráhy v současnosti vypravují do Polska také několik linek. Míří z Prahy do Krakova a Varšavy, dále ze Slovenska či Rakouska přes Břeclav a Bohumín do Varšavy, Krakova, Gdyně a Přemyšle. Vedle toho dopravce provozuje i řadu regionálních spojů v pohraničí.

Do Polska jezdí z tuzemských velkých železničních dopravců také Leo Express. Soukromý dopravce obnovil na začátku července linky z Prahy přes Ostravu do Krakova a také spoje z Prahy do Vratislavi.

Reklama

Doporučované