Hlavní obsah

České koronavirové dění ve světových médiích. Co se o nás píše?

Foto: Profimedia.cz

Roušky začínají být součástí už i českých měst.

Reklama

Kroky podniknuté českou vládou k zastavení šíření koronavirové nákazy neunikly pozornosti zbytku světa, pro který je koronavirus téma číslo jedna. Co se dostalo do zahraničních médií od New York po Izrael?

Článek

Izraelský zpravodajský server The Jerusalem Post zaujalo opatření týkající se restauračních zařízení, kdy po osmé hodině zůstanou jejich dveře zavřené.

Do médií se ve velkém dostala informace o uzavírání hranic, kdy se cestující z Německa, Rakouska a dalších zemí do České republiky dočasně nedostanou. Na seznamu rizikových zemí je kromě zmíněných Itálie, Švédsko, Norsko, Francie, Nizozemsko, Belgie, Španělsko, Dánsko, ale také Británie, Švýcarsko, Čína, Jižní Korea a Írán. Hranice nepřekročí ani více než devítisedadlová vozidla veřejné dopravy.

+2

Ze zmíněných zemí taková Čína o dění v České republice nenapsala ani řádku. Omluvou jí budiž fakt, že jako prvotní epicentrum šíření nákazy se stále vypořádává s absolutně nejvyšším počtem nakažených.

Pozornosti neunikl ani zákaz shromažďování nad třicet osob. Pro ilustraci, ve čtvrtek obdobný zákaz vydal také New York, kde se nesmí scházet více než 500 lidí.

Americký server US News informuje o rozhodnutí české vlády zavřít školy a univerzity a rušení kulturních akcí. Stejně jako ve většině případů i toto médium přebralo agenturní zprávu Reuters, která neunikla ani CNN, NBC News nebo listu The Independent.

Manchester Evening News článek doprovodil fotografií Staroměstského náměstí, které dominuje muž v roušce. Přidal také seznam všech „rizikových zón“.

Větší prostor poskytl dění v České republice server The New York Times. Uvádí, že Česko zrušilo lety s Jižní Koreou a městy v severní Itálii. Neunikla mu ani značně komentovaná biatlonová událost konaná bez diváků. Newyorský deník se věnuje i českým vysokým školám, konkrétně případu nákazy vyučujícího na České zemědělské univerzitě v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované