Hlavní obsah

České medaile z olympiády v ohrožení? Deblkanoisté v Tokiu nebudou

České šance na medaile z olympiád se snižují. Program bude chudší o parádní českou disciplínu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Po atletice je vodní slalom sport, ze kterého česká výprava vozí z letních olympiád od roku 1996 nejvíce medailí. Jenže už na příštích letních olympijských hrách v japonském Tokiu budou české šance na cenné kovy z vodního kanálu o něco menší.

Článek

Česká výprava přivezla od roku 1996 z letních olympijských her 56 medailí, z nichž 9 vybojovali vodní slalomáři. Šance na další cenné kovy z vodního kanálu v Tokiu se ale o něco zmenšily.

Na příštích olympijských hrách v japonské metropoli v roce 2020 nebudou startovat deblkanoisté. Právě v této disciplíně vybojovali Češi během posledních šesti olympiád hned čtyři medaile.

České šance na medaile se ale zmenšily už na olympiádě v Pekingu, kde startovala pouze jedna nejlepší posádka z každé kategorie.

Takové pravidlo může mrzet hlavně české kajakáře. V elitní kategorii K1 se od roku 2013 stali mistry světa Vavřinec Hradilek, Jiří Prskavec a naposled Ondřej Tunka. Vít Přindiš zase skončil na uplynulém světovém šampionátu ve Francii stříbrný a letos navíc vyhrál světový pohár.

Podívejte se ve videu, co se stane s deblkanoisty a disciplínou jako takovou, ze které Češi vozili pravidelně medaile.

Reklama

Související témata:

Doporučované