Hlavní obsah

České melouny střídají konkurenci. Jak poznáte, že je zralý?

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Zralý meloun při rozřezávání křupne. Vypěstovat si ho můžete i v Česku.

Reklama

Na pulty českých obchodů se dostávají tuzemské melouny. V dřevěných bednách nyní nahrazují zahraniční konkurenci, které skončila sklizeň. Kde a jak se české melouny pěstují a jak si v obchodě vybrat ten správný?

Článek

Období sklizně a prodeje českých melounů začíná od poloviny srpna a končí v prvních zářijových týdnech. V Česku totiž rostou melouny vzhledem k mírnému pásmu a nižším teplotám pomaleji a dozrávají později než v Řecku, Itálii či ve Španělsku. Jsou však díky tomu sladší.

V galerii se dozvíte základní rady, jak vypěstovat exotickou plodinu, jaké pokrmy z ní jde připravit a dokdy je třeba meloun sníst. (Pro snadnější procházení galerií klikněte na poslední fotku v náhledu ukazující počet dalších snímků, pozn. red.).

Reklama

Doporučované