Hlavní obsah

České nemocnice začínají zavádět online rezervační systém na testy

Rozhovor s Borisem Bošiakem ve studiu Burza.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Nemocnice v Česku řeší přetíženost a lidé si stěžují na fronty kvůli testování na covid-19. Většina velkých nemocnic má přitom k dispozici i online rezervaci na testování.

Článek

České nemocnice se zprvu k rezervačnímu systému online stavěly odmítavě. „Nemocnice nejsou digitalizaci příliš nakloněny kvůli obavám o bezpečnost osobních údajů i kvůli jarním událostem, kdy některé z nich napadli hackeři,“ říká výkonný ředitel společnosti Reservio, která online rezervace nabízí, Boris Bošiak.

Pak ale jako první kývla Nemocnice Na Bulovce. Nyní si implementaci systému Reservio nemůže dost vynachválit. K Bulovce se vzápětí přidaly i další nemocnice, aktuálně jich je jedenáct. „Velkou výhodou je, že Reservio funguje nezávisle na dalších systémech,“ vysvětluje Bošiak.

Jejich rezervační systém dnes funguje ve dvanácti jazykových mutacích a více než 130 zemích světa. Běžně jej využívají malí podnikatelé jako třeba kadeřníci. Pro všechna zdravotnická zařízení, která bojují s koronavirem, nabízí Reservio možnost, kdy se zájemci mohou na určitý termín objednat sami, aby se v čekárnách netvořily dlouhé fronty, a to až do odvolání zcela zdarma.

Celý rozhovor s výkonným ředitelem Reservia Borisem Bošiakem si poslechněte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované