Hlavní obsah

České tenistky ovládly Fed Cup. Třetí bod vybojovala Kateřina Siniaková

Úspěch českých tenistek na Fed Cupu.Video: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

České tenistky získaly jedenáctý fedcupový titul. Rozhodující třetí bod vybojovala Kateřina Siniaková. Američanku Keninovou porazila 2:1 na sety.

Článek

České tenistky ve Fed Cupu triumfovaly pošesté za posledních osm let, počtvrté pak před domácím publikem. Vítězné tažení výběru kapitána Petra Pály přihlížela zaplněná O2 arena a 14 500 diváků.

Kateřina Siniaková se kvůli nemoci Petry Kvitové stala jedničkou českého výběru a své role se ujala skvěle. V nedělním zápase porazila Sofii Keninovou ve třech setech 7:5, 5:7 a 7:5. Třetí set byl pro Siniakovou nejnáročnější, musela dokonce za stavu 5:4 odvracet mečbol Keninové. Na obou stranách pracovaly nervy, v očích Siniakové byly několikrát vidět slzy.

I díky mohutné podpoře českých fanoušků nakonec ale set otočila na svou stranu. Pro tým kapitána Petra Pály tak vybojovala třetí rozhodující bod.

Češky do druhého hracího dne vstupovaly v mnohem lepší pozici. Ještě nikdy se v historii Fed Cupu nestalo, aby tým otočil nepříznivý stav 0:2.

První bod pro český tým vybojovala Barbora Strýcová. I ona porazila Sofii Keninovou. S hráčkou s ruskými kořeny sice prohrála první set, poté ale zabrala a zvítězila 6:7, 6:1 a 6:4. Druhý bod přidala Siniaková, která si s Alison Riskeovou poradila ve dvou setech 6:3 a 7:6.

Reklama

Doporučované