Hlavní obsah

Ve finále je i Vondroušová! České tenistky řádí na olympijských kurtech

Foto: Profimedia.cz

Markéta Vondroušová si na krk pověsí přinejhorším stříbrnou olympijskou medaili.

Reklama

aktualizováno •

Česká tenistka Markéta Vondroušová deklasovala Ukrajinku Svitolinovou a zahraje si olympijské finále.

Článek

Semifinále dámského singlu mělo rychlý průběh. Vondroušová strávila na kurtu jen 65 minut. Favorizovanou Ukrajinku Jelenu Svitolinovou porazila po setech 6:3 a 6:1. Svou soupeřku tak ve vzájemných zápasech porazila podruhé za sebou.

Svitolinová, šestá hráčka světa, byla favoritkou duelu. A po vyřazení Bartyové či Ósakaové nejvýše postavenou hráčkou v pavouku. Ale to pro 42. ženu žebříčku WTA Markétu Vondroušovou nebyl nejmenší problém.

Dosavadním největším úspěchem sokolovské rodačky Markéty Vondroušové byla účast ve finále na dvorcích Roland Garros před dvěma lety. Vedle toho vyhrála zatím jeden turnaj okruhu WTA, a to ve švýcarském Bielu v roce 2017.

Nyní dvaadvacetiletá Vondroušová sahá po největším triumfu své kariéry. V sobotu si zahraje finále dvouhry olympijského turnaje. V souboji, který rozdělí zlatou a stříbrnou medaili, se utká se Švýcarkou Bencicovou, kterou výborně zná ještě z juniorského tenisu.

Poslední vzájemný duel vyhrála letos v Miami Vondroušová ve třech setech. Bencicová je o dva roky starší, na computeru číslo 12.

Díky postupu Vondroušové má česká výprava v Tokiu jistou už 6. medaili. Zlato a stříbro dnes zařídili brokoví střelci Jiří Lipták a David Kostelecký. Stříbrný byl na divoké vodě kanoista Lukáš Rohan, bronzový pak v šermu fleretista Alexander Choupenitch.

A další cenný kov zajistil tenisový pár Barbora Krejčíková-Kateřina Siniaková. Ten dnes také uspěl v semifinále, takže ho čeká finálový souboj dámské čtyřhry. I tady mimochodem narazí česká medailová ambice na Švýcarku Bencicovou, která do finále prošla ve dvojici s krajankou Golubicovou.

Reklama

Doporučované