Hlavní obsah

Čech zemřel v Egyptě po napadení žralokem. Přilákal ho mrtvý dobytek v moři

Vyjádření českého Ministerstva zahraničí.Video: Nela Vejvodová, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

O případu informoval jako první web Echo24. Žralok Čecha napadl u letoviska Marsá Alam u Rudého moře.

Článek

Čecha v oblíbeném letovisku Marsá Alam u Rudého moře napadl žralok. Muž byl na dovolené se svou rodinou. Informaci Seznamu potvrdila mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. Dodala, že záležitost vyšetřuje egyptská policie a řeší se převoz mrtvého i jeho rodiny do České republiky. Dále uvedla, že rodina cestovala s kanceláří Exim Tours, která spolu s asistenční službou přeobjednala rodině letenky na dřívější termín.

K napadení muže došlo při šnorchlování v hlubší vodě. Mluvčí Exim Tours Stanislav Zíma řekl, že egyptská policie s kanceláří maximálně spolupracovala.

Vyjádření mluvčího Exim Tours.Video: Zuzana Lachnitová

Dále uvedl, že v blízkosti incidentu se pohybovala loď převážející dobytek, jejíž posádka měla údajně vyhazovat uhynulé kusy přes palubu, což parybu přilákalo. Policie loď následně doprovodila do přístavu v Safaze, kde bude probíhat další vyšetřování. Zatím není známo, jaký typ žraloka muže napadl.

Letos v březnu zemřel v nemocnici v letovisku Hurghada Čech na selhání srdce. Loni byla rovněž v Hurghadě pobodána česká turistka, která později zemřela. Vyšetřování její smrti stále není uzavřeno.

Reklama

Související témata:

Doporučované