Hlavní obsah

Českému Avastu se na londýnské burze daří. I díky rostoucím výnosům a zisku připsal už 16 %

Foto: Aleš Černý, Seznam Zprávy

Zakladatel Avastu Pavel Baudiš při otevírání nových brněnských kanceláří

Reklama

Původem české antivirové firmě Avast se daří. Za třetí čtvrtletí letošního roku navýšil meziročně své výnosy o deset procent na 206 milionů dolarů, tedy v přepočtu 4,6 miliardy korun.

Článek

Zároveň se podle reportingu výsledků pro burzu firmě podařilo o 5,5 procenta zvýšit i zisk před zdaněním a odpisy EBITDA, který tak vzrostl na 113,5 milionu dolarů, v přepočtu 2,5 miliardy korun. Čísla jsou očištěna o tzv. ukončené aktivity, do nichž se řadí hlavně byznys spojený s vyhledávací lištou, který Avast převzal při akvizici AVG.

Garry Kasparov v říjnu otevřel nové brněnské kanceláře AvastuVideo: Seznam Zprávy

Akcie Avastu obchodované na londýnské (a formou duálního listingu i na pražské) burze připisovaly okolo třetí hodiny odpoledne přibližně 1,25 procenta. Celkově se akcie Avastu nyní obchodují o 16 procent dráž, než při květnovém IPO.

„Díky naší velikosti a efektivitě provozu jsme úspěšně udržovali jedny z nejvyšších ziskovostí v rámci trhu,” okomentoval hospodaření v letošním třetím kvartálu generální ředitel firmy Vince Steckler.

Avast vznikl původně v Československu, stejně jako jeho tuzemský konkurent AVG. Obě firmy se sloučily v roce 2016, kdy Avast koupil AVG. Následně letos v květnu Avast vstoupil na londýnskou burzu.

Firma vyvíjející bezpečnostní software pro počítače i mobilní zařízení má podle aktuálních údajů po světě 435 milionů uživatelů. Avast zaměstnává okolo 1700 lidí, většinu z nich v Česku. Předloni otevřel Avast novou centrálu v Praze, letos v létě přestěhoval do nových prostor i svou brněnskou pobočku.

Reklama

Související témata:

Doporučované