Hlavní obsah

Česko jede poprvé první třídou. Vzdorkoalice proti Babišovi není dobrá, říká šéf podnikatelské asociace

Volby nedopadly špatně, levicový populismus nezvítězil, říká šéf podnikatelské asociace Karel Havlíček. Video: Zuzana Kubátová

 

Reklama

Voliči rozdali karty po svém a nový kabinet zřejmě nevznikne bez hnutí ANO. „Všichni by se měli povznést nad osobní animozity a jednat o nové vládě,” vyzývá šéf největší české podnikatelské asociace Karel Havlíček.

Článek

Sněmovní volby podle Havlíčka nedopadly špatně. „Nejsem nespokojený. Nedošlo k fiasku vůči zahraničí, nezvítězil levicový populismus,” hodnotí ve Výzvě výsledky předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků, která má na 300 tisíc členů.

Havlíček zdůrazňuje, že Česko prožívá éru prosperity. Abychom se v ní udrželi, je podle něj potřeba, aby se politici rychle dohodli na vytvoření nové vlády. „Mám pocit, že všichni chtějí jít do opozice, vzdorkoalice proti Babišovi není dobrá,” říká.

Jak se Karel Havlíček dívá na Babišovu kauzu Čapí hnízdo a pozastavení trestního stíhání šéfa ANO? Co od budoucího kabinetu podnikatelé čekají a proč podle něj odcházející vláda nepochopila, jak se má chovat k živnostníkům? Sledujte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované