Hlavní obsah

Česko má supertalent v aerobiku. Kudláčková už vyhrála dvě mistrovství světa, teď míří mezi dospělé

Na tréninku s talentem českého aerobiku Karolínou Kudláčkovou.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Doba největší slávy aerobiku skončila na přelomu milénia spolu s úspěchy světových šampionů Olgy Šípkové a páru Davida Hufa s Radkou Hanákovou.

Článek

I když se tomuto sportu na současné české sportovní scéně moc pozornosti nevěnuje, čeští závodníci nepolevili a dále patří ke světové špičce. Letos do seniorské kategorie vstupuje juniorská dvojnásobná mistryně světa Karolína Kudláčková. V rozhovoru promluvila o svých ambicích coby nováček mezi seniory i o nedostatečné finanční podpoře závodníků.

Teprve šestnáctiletá závodnice sportovního aerobiku Karolína Kudláčková za svůj největší úspěch požaduje dvojnásobné ovládnutí kategorie jednotlivců na MS. Další světové juniorské prvenství drží mladá závodnice v kategorii pětic a v kategorii trojic, se kterými vyhrála i ME.

Češi mají na mezinárodních závodech každoročně hojné zastoupení a jen málokdy odjíždí bez medailí. Přesto si většina sportovních fanoušků žádného současného závodníka sportovního aerobiku nevybaví. „Dřív lidé chodili fandit, ani tomu sportu nemuseli rozumět. Byla to jedna velká show,” říká teprve šestnáctiletá závodnice.

Pražská rodačka si v letošní sezoně stihla připsat výhru v prvním nepostupovém tuzemském závodě. Už tuto sobotu ji čeká nominační závod na ME, a proto neměla čas polevit a dál se připravuje na každodenních trénincích, někdy i dvoufázově. O tom, proč se rozhodla věnovat všechen svůj čas sportu, který strádá jak na poli popularity a mediální propagace, tak i na poli finančním, nebo jak vyhrála mistrovství světa s nateklým a fialovým kotníkem, prozradila v rozhovoru.

Reklama

Související témata:

Doporučované