Hlavní obsah

Česko přišlo o krále rozkoše, Čína cenzuruje homosexuální scény v Bohemian Rhapsody a Apple bojuje s Netflixem

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Valérie Dvořáková

 

Reklama

Události ze dne 26. března 2019 vybírala redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Ve věku 52 let zemřel zpěvák, tanečník a mistr extravagance Daniel Nekonečný. Nekonečného údajně našli zdravotníci v jeho domě v Řeporyjích bez známek života. Česko tak přijde o bláznivé show plné žluté barvy, třpytek a brazilských tanečnic, kterými se zpěvák rád obklopoval. Zpěvák, vlastním jménem Daniel Konečný, byl nepřehlédnutelný díky své energii a žlutému obleku, který snad nikdy nesvlékl.

Oscarový snímek Bohemian Rhapsody jde do čínských kin. Má to ale háček. Čínští fanoušci skupiny Queen uvidí film asi o dvě minuty kratší. Chybět budou homosexuální scény. Čína ve filmu cenzurovala celkem šest scén, které se nějakým způsobem dotýkají sexuální orientace zpěváka Freddieho Mercuryho. Ze snímku tak zmizely například scény, kde se líbají dva muži nebo kde je použito slovo gay.

Americký gigant Apple představil nové technologické produkty. Společnost Apple chce konkurovat Netflixu nebo HBO a plánuje spustit vlastní televizní službu Apple TV Plus. Ke změnám dojde také v aplikaci Apple Pay. S ní bude možné používat vlastní kreditní kartu s názvem Apple Card. Bude bez poplatků a za její využívání se uživatelům vrátí peníze. Novinkou je také služba Apple News, která nabídne internetové zpravodajství včetně článků z časopisů.

Fanynka Harryho Pottera se zapsala do Guinessovy knihy rekordů. Má největší sbírku předmětů Harryho Pottera na světě. Matka tří dětí Victoria Macleanová z Walesu vlastní 3686 kusů zboží, které prezentují slavnou ságu Harry Potter a sérii Fantastická zvířata. Překonala tak předchozí rekord o 589 předmětů. Mezi nejvzácnější kousky patří například pozlacená zlatonka z Japonska.

Ženy zatím vesmír neovládnou. Historicky první ryze ženská posádka z Mezinárodní vesmírné stanice nakonec nevystoupí. Vládní agentura NASA zrušila svůj plán. Na konci března se měly do otevřeného vesmíru vydat dvě americké astronautky Anne McClainová a Christina Kochová. Na stanici ale nemají dva vhodné skafandry. Oběma ženám vyhovuje oblek střední velikosti. A ten mají na ISS k dispozici jen jeden.

Reklama

Související témata:

Doporučované