Hlavní obsah

Československo už dávno není, snowboardista málem zaspal finále a Rusové se polekali falešné radiace

Den očima Jaroslava Kejzlara.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly v úterý 13. února reportéra Seznam Zpráv Jaroslava Kejzlara?

Článek

Česky mluvící pohádkové postavy se ve slovenských televizích jen tak neobjeví. Slovenský parlament neschválil opoziční návrh, díky kterému mohly tamní televize vysílat česky mluvenou tvorbu pro děti do 12 let. Pravicoví politici překvapeně reagují, že už přece nejsme v Československu – naopak někteří další poslanci se nechali slyšet, že se tímto krokem jen prohlubuje propast mezi oběma zeměmi.

Americký snowboardista Red Gerard je pořádný klikař. Na olympiádě v Jižní Koreji málem zaspal svou finálovou jízdu v disciplíně slopestyle, když do noci sledoval seriál v televizi. 17letého Gerarda ráno nevzbudil budík a ke všemu nemohl při oblékání najít svou bundu. Po všech patáliích má nakonec jeho příběh happy end – snowboardista to všem natřel a stal se olympijským vítězem.

V ruské Jaroslavli poplašila média občany. Kvůli systémové chybě odeslalo měřící zařízení televizím a rozhlasu informaci o zvýšené radiaci. Ta se nakonec ukázala jako mylná, a tak média po varovné zprávě vydala další – tentokrát proto, aby zabránila případné panice.

Na další události z úterního výběru se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované